تغییرات مقدار عناصر غذایی بوته گوجه فرنگی تغذیه شده با انواع محلول غذایی مورداستفاده در کشت هیدروپونیک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند
  • کد COI اختصاصی: GMBTUMA02_214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 387
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، ایرا ن

محمد هدایت

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، ایران

ملک حسین شهریاری

استادیار گروه علوم خاک (تغذیه گیاه)، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه خلیج فار س، ایران

چکیده

آزمایشی به منظور بررسی تاثیر ۱۰ محلول غذایی مختلف رایج مورداستفاده در کشت غیرخاکی گوجه فرنگی (وSolanum lycopersicum L)بر مقدار برخی عناصر غذایی بوته صورت گرفت. این آزمایش به صورت طرح بلوک کامل تصادفی با ۱۰ تیمار شامل محلول های غذایی اختصاصی برای پرورش گوجه فرنگی (هویت ، ۱۹۶۶ ؛ جونز ، ۱۹۸۳ ؛ هوگلند و آرنون، ۱۹۵۰،اشتاینر، ۱۹۸۴ ؛ کوپر، ۱۹۷۹ ؛ ساواس، ۲۰۱۲ ؛ مرکز تحقیقات غیرخاکی؛ هوچموت و هوچموت، ۱۹۹۰ ؛ ماتسون و پیترز ، ۲۰۱۴و جنسن و مالتر، ۱۹۹۵ ) در سه تکرار در گلخانه تجار ی در شهرستان دشتی انجام شد. هر تکرار شامل ۴ بوته گوجه فرنگیبود . نتایج بررسی تجزیه واریانس نشان داد که محلول غذایی بر غلظت عناصر فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم در برگ گیاهتاثیر معنی دار آماری داشت. از سویی دیگر، نتایج مقایسه میانگین نیز نشان داد که در محلول غذایی هوچموت و هوچموتکمترین درصد فسفر (۰/۴ درصد)، درصد پتاسیم (۲/۹۱ درصد) و درصد منیزیم (۰/۱۴ درصد) حاصل شد. همچنین، بوته های گوجه فرنگی تغذیه شده با محلول غذایی هوگلند و آرنون ( ۱۹۵۰ ) دارای بیشترین درصد کلسیم (۰/۷۷ درصد) و منیزیم (۰/۳۰ درصد) بود. به طورکلی با توجه به نتایج، تغییرات مقدار عناصر غذایی بوته گوجه فرنگی دارای پاسخهای متفاوتی به ۱۰ محلولغذایی مختلف موردبررسی با توجه به نوع ترکیب عنصر غذایی موجود در آن محلول بودند.

کلیدواژه ها

پتا سیم، فسفر، کلسیم، محلول غذایی و منیزیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.