ارائه چهارچوبی جهت اولویت بندی عوامل ایجاد کننده ضایعات و راهکارها ی کاهش آن
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند
- کد COI اختصاصی: GMBTUMA02_151
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 280
نویسندگان
عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی روزبهان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته عمران
چکیده
رشد روزافزون ساختوساز در جامعه های گوناگون، باعث زیاد شدن تولید ضایعات در این زمینهشده است. اگر در هر ساختوساز به ضایعات تولید شده توجه کرد و برای حفظ محیط زیست بتواناز این ضایعات استفاده مفید کرد، بسیار سودمند خواهد بود. یکی از مواردی که به محیط زیست وتوسعه پایدا ر آسیب می زند، تولید کردن بدون وقفه این ضایعات ساختو ساز می باشد. از تولیدضایعات ساختمانی میتوان به این موارد اشاره کرد: زمینهای مناسب برای زیست بوم های طبیعیرا به مکان های دفع زباله اختصاص دادهاند، منبع های تولید مواد خام کاهش خواهد یافت و فرهنگمصرف بی رویه ترویج خواهد کرد، تولید کردن ضایعات. در مورد کاهش ضایعات در ساخت وسازهاهنوز بطور کامل در کشو ر مورد تحقیق و بررسی قرار نگرفته است . فعالیت های مختلف انسانها باعثتولید مواد جامدی به عنوان ضایعات شده است که در دنیای امرو ز به علت تغییر در سبک زندگیتولید این ضایعات نیز تغییرات اساسی داشته است . دورریزهای ساختمانی از دسته مواد جامد زائدیاست که هر روز به حجم اینگونه مواد اضافه خواهد شد. مشکلات زیست محیطی زیادی از تولیدضایعات ساختمانی حاصل از تعمیر، نوسازی، تخریب و ساخت وساز به وجود آمده است. در اینتحقیق با روش تحقیق توصیفی - پیمایشی با هدف کاربردی، به ارائه یک چارچوب جهت اولویت-بندی عوامل ایجاد کننده ضایعات می پردازد و همچنین هدف علمی از انجام آن ارائه راهکاری برایکاهش ضایعات ساختمانی از همان مراحل ابتدائی ایجاد ضایعات ساختمانی (زمان احداث ساختمانو زمان ترمیم، تخریب جزئی و زمان تخریب کلی ساختمان) تا با توجه به شناسائی و اولویت بندیعوامل تاثیرگذا ر در ایجاد ضایعات، بتوان در حفظ سلامت محیط زیست و حفظ منابع برای نسل هایآینده قدم اساسی برداشت. . در ادامه وزن دهی به هر معیا ر و گزینه بر اساس میزان اهمیت آن از نظرخبرگان و از تکنیک AHP صورت پذیرفت. پس از انجام محاسبات به روش AHP مهمترین روش"اسپرینکلیر " شناسایی شد.کلیدواژه ها
ساخت و ساز، ضایعات ساختمانی، دفع زباله، AHPمقالات مرتبط جدید
- نگاه هرمنوتیکی نقش دانش و قوانین زیست محیطی در صیانت از محیط زیست
- بررسی توسعه پایدار شهر دبی و مقایسه آن با شهرهای مشابه در منطقه خاورمیانه (درس هایی برای توسعه پایدار در جنوب ایران)
- Pyrolysis and the circular economy: Challenges and opportunities
- Urban Transformation: Opportunities for Land Use Change in Urban Fabric Redevelopment
- بررسی تنوع میکروپلاستیک ها در رسوبات رودخانه ای وتاثیر آنها بر اکوسیستم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.