گسترش فیتوکپینک، گیاه پالایی و روش های مدیریتی کاهش مصرف آب در فضای سبز مجتمع پردازش و دفع آراد کوه تهران
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند
- کد COI اختصاصی: GMBTUMA02_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 188
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست،دانشگاه آزاد اسلامی واحد غرب تهران،ایران
دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست، دانشکده م حیط زیست، دانشگاه تهران،ایران
کارشناس مهندسی کشاورزی گرایش زراعت و اصلاح نباتات ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، ایران
کارشناسی ارشد شیمی گرایش تجزیه، دانشگاه پیام نور،شهرکرد،ایران
کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی، دانشکده علوم جغرافیایی، دانشگاه خوارزمی، تهران،ایران
چکیده
مراکز دفن زباله، محل نهایی برای انبارش زبال ه های تجزیه پذیر یا بلا استفاده هستند. در اروپا و آمریکا شمالی در سال ۲۰۱۵ بهترتیب حدود ۵۸ و ۶۸ درصد {۱} و در استرالیا بیش از ۹۵ درصد از زباله جامد تولیدی به مراکز دفن زباله منتقل شده است {۲}. باادامه رشد گسترش شهرها، محله ها و جوامع به آرامی به مرزهای این محل های دفن زباله رسیده و نگرانی های اجتماعی وزیست محیطی مختلفی ایجاد می کنند. چندین گزینه برای تصفیه، مدیریت و توسعه مجدد سایت های دفن زباله وجود دارد که یکیاز مهمترین آنها توسعه فضای سبز (فیتوکپینگ)در محل های دفن زباله است. مطابق نظر کارشناسان جهانی از جمله فائو چنانچهسطح جنگل های هر کشور کمتر از ۲۵ درصد مساحت آن باشد از نظر محیط زیست انسانی وضعیت بحرانی در آن کشور حاکم میشود، همچنین کشورهایی که سطح جنگل آنان از ۱۰ درصد مساحت آن کشور کمتر باشد به عنوان کشورهای با پوشش کم جنگلیمعروفند. در حال حاضر سطح پوشش جنگلی در ایران حدود ۱۲/۳ میلیون هکتار است که در حدود ۷/۵درصد از سطح کل کشور را به صورت ناهمگن می پوشاند و برای افزایش این سطح به ۱۰ در صد مساحت کشور،به حدود ۴ میلیون هکتار به سطح فعلی پوششجنگلی اضافه اضافه گردد. لازم به ذکر است،که با توجه به آمارهای جمعیتی در حال حاضر سرانه جنگل هر ایرانی کمتر از ۰/۲ هکتار می باشد در صورتی که سرانه جهانی جنگل ۰/۸ هکتار می باشد که حاکی از فقر و کمبود شدید ایران در این زمینه می باشد. اینامر نشان میدهد که توسعه درخت کاری و جنگل کاری به خصوص در مراکز دفن جهت تصفیه شیرابه و گازهای محل دفن یکاهمیت غیرقابل انکار است . تولید و مدیریت شیرابه و گاز های محل دفن (عمدتا متان و دی اکسید کربن).در مراکز دفن زباله،به عنوان یکی از مهمترین مسائل زیست محیطی در مراکز دفن زباله مطرح شده است. پژوهش حاضر بر اساس روش توصیفی -آماری به بررسی وضعیت فیتوکپینگ و فضای سبز مجتمع دفع و پردازش آراد کوه و روش های مدیریتی انجام گرفته در جهتکاهش مصرف آب ، کاهش هزینه ها و افزایش وسعت فضای سبز می پردازد. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از مخلوط کودکمپوست زباله شهری و زئولیت باعث کاهش ۱۰۱۴۰۰ متر مکعبی مصرف آب در سال ۱۴۰۰ که معادل ریالی آن بالغ بر ۳۰ میلیاردریال می باشد. همچنین فرایند مدیریتی انتقال پساب شهر کهریزک به مجتمع آراد کوه و استفاده از آن در فیتوکپینگ مجموعه،بالغ بر ۸۲.۷ ٪ هزینه ها کاهش داد که مبلغ ریالی در حدود ۱۰۰ میلیارد ریال در سال می باشد.کلیدواژه ها
فیتوکپینگ ، گیاه پالایی ، مجتمع دفع و پردازش آراد کوهمقالات مرتبط جدید
- نگاه هرمنوتیکی نقش دانش و قوانین زیست محیطی در صیانت از محیط زیست
- بررسی توسعه پایدار شهر دبی و مقایسه آن با شهرهای مشابه در منطقه خاورمیانه (درس هایی برای توسعه پایدار در جنوب ایران)
- Pyrolysis and the circular economy: Challenges and opportunities
- Urban Transformation: Opportunities for Land Use Change in Urban Fabric Redevelopment
- بررسی تنوع میکروپلاستیک ها در رسوبات رودخانه ای وتاثیر آنها بر اکوسیستم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.