ارزیابی تاثیر آموزش بر پذیرش پرتال در سازمان های مردم نهاد مرتبط با سلامت بر اساس مدل پذیرش فناوری

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 187

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMIS-8-2_004

تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1401

چکیده مقاله:

هدف پرتال های سازمانی در افزایش کارآمدی سازمان های مردم نهاد نقش کلیدی دارند. با توجه به اینکه آموزش به عنوان یکی از عوامل مهم می تواند بر برداشت ذهنی افراد از مفید بودن و پذیرش و استفاده از آن تاثیرگذار باشد، این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر آموزش بر پذیرش پرتال در سازمان های مردم نهاد مرتبط با سلامت بر اساس مدل پذیرش فناوری انجام شد. روش ها مطالعه حاضر از نوع کاربردی بود. جامعه آماری، کلیه کارکنان سازمان های مردم نهاد مرتبط با سلامت شهر تبریز در سال ۱۳۹۸ بود. از این میان ۳۲ نفر از کارکنان با استفاده از روش تصادفی ساده به عنوان نمونه پژوهش انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده پرسش نامه استاندارد عوامل موثر بر پذیرش و به کارگیری فناوری بود که روایی و پایایی آن در مطالعات قبلی تایید شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تی زوجی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی در نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ انجام شد. یافته ها میانگین سنی شرکت کنندگان در مطالعه ۴۶ سال بود. ۵۹/۳۸ درصد از شرکت کنندگان دارای سطح مهارت و آشنایی متوسط با کامپیوتر و فناوری اطلاعات بودند و ۶۸/۷۵ درصد از آن ها نیز با پرتال آشنایی نداشتند. نتایج آزمون نشان داد میان نتایج حاصل از ارزیابی پذیرش فناوری پرتال قبل و بعد از آموزش تفاوت معناداری وجود داشت (P=۰/۰۵). نتیجه گیری یافته های مطالعه حاضر بیانگر آن است که آموزش تاثیر مثبتی در بهبود پذیرش فناوری پرتال در سازمان های مردم نهاد مرتبط با سلامت داشته است. بنابراین لازم است برنامه ریزان، تاثیر این عامل را در سیاست های خود در نظر بگیرند.

نویسندگان

الهام مسرت

Department of Medical Informatics, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modarres University, Tehran, Iran.

مهستی علیزاده

Department of Community and Family Medicine, Social Determinants of Health Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.

زینب محمدزاده

Department of Health Information Technology, School of Management & Medical informatics, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.

آنا ترکمن نیا

Department of Medical Informatics, School of Management & Medical informatics, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.

امیر تراب میاندوآب

Department of Health Information Technology, School of Management & Medical informatics, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :