ارزیابی میزان آسیب های بافتی و تغییرات آنزیمی کبد متعاقب مسمومیت مزمن سرب در دوران جنینی و طول زندگی موش صحرایی
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 7، شماره: 2
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 178
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-7-2_005
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: به منظور ارزیابی تغییرات عملکردی کبد متعاقب مسمومیت با سرب، فعالیت آنزیم های آلانین آمینو ترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST)، آلکالین فسفاتاز(ALP) و تغییرات پاتولوژیک کبد در مطالعه حاضر مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: موش های نر و ماده نژاد آلبینو (مجموعا ۴۰ سر)، از ابتدای زندگی جنینی تا هفته شانزدهم زندگی در ۵ گروه ۸ تایی در معرض استات سرب با غلظت های ۰، ۵، ۱۰، ۱۵ و mg۴۰ محلول در یک لیتر آب آشامیدنی قرار گرفتند. پس از ۱۶ هفته، حیوانات به وسیله کلروفرم بیهوش شده و خونگیری از قلب انجام شد. پس از جداسازی سرم جهت آنالیزهای بیوشیمیایی، کبد خارج و در فرمالین ۱۵% جهت مطالعات بافتی تثبیت شد. فعالیت آنزیم های ALT, AST, ALP و غلظت سرب نمونه های سرم به ترتیب به روش اسپکتروفتومتری و جذب اتمی (کوزه گرافیتی)، اندازه گیری شد. مقاطع بافتی پس از رنگ آمیزی هماتوکسیلین، ائوزین تحت میکروسکوپ نوری، مورد مطالعه بافتی قرار گرفتند. نتایج با استفاده از روش واریانس و آزمون توکی آنالیز شد و مقادیر ۰۵/۰>p معنی دار در نظر گرفته شد.
یافته ها: در این مطالعه فعالیت آنزیم های کبدی با غلظت سرب سرم رابطه مستقیم داشت، و در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری نشان داد. تغییرات بافتی به صورت آماس، ارتشاح لمفوسیت ها به بافت کبد و نکروز سلول های کبدی مشاهده شد.
نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه، قرارگیری در معرض سرب به مدت طولانی منجر به آسیب کبدی وابسته به دوز و زمان می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
روناک محمدی
Urmia University
فرح فرخی
Urmia University
وحید نجاتی
Urmia University
سیامک عصری رضایی
Urmia University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :