بررسی فراوانی پاراکوویروس انسانی نوع یک در نمونه های کلینیکی کودکان مبتلا به گاستروآنتریت با روشRT-PCR
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 5، شماره: 1
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 221
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-5-1_009
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: پاراکوویروس انسانی نوع یک (HPeV-۱) دارای ژنوم RNA تک رشته با قطبیت مثبت بوده و در خانواده پیکورناویروس ها قرار دارد. این ویروس عامل ایجاد گاستروآنتریت، عفونت های تنفسی و به ندرت سندرم های سیستم عصبی است. از آنجایی که تشخیص بین اسهال های پاراکوویروسی و باکتریایی از نظر ممانعت از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها حایز اهمیت است. لذا این پروژه با هدف تعیین فراوانی پاراکوویروس انسانی نوع یک در نمونه های کلینیکی کودکان مبتلا به گاستروآنتریت با روش RT-PCR انجام شد. روش بررسی: RNA ویروسی از نمونه های مدفوع ۴۷۲ کودک زیر ۴ سال مبتلا به اسهال استخراج گردید. CDNAپس از تهیه با پرایمرهای اختصاصی طراحی شده از ناحیه ترجمه نشدنی (۵′UTR)، به روش RT-Nested-PCR تکثیر گردید. اندازه محصول RT-PCR پس از الکتروفورز روی ژل آگارز ۱%، ۲۶۵ جفت باز بود. برای مقایسه ۲ روش کشت سلولی و RT-PCR در تشخیص HPeV-۱، ۲۰ نمونه از نمونه های مثبت در سلول (Vero) کشت داده شد که پس از یک هفته فقط ۳ نمونه دارای CPE بودند. یافته ها: از ۴۷۲ نمونه دریافت شده در مدت ۲ سال، ۱۱۲ نمونه با تست اختصاصی RT-PCRمثبت (۷/۲۳%) بودند. نتایج این مطالعه نشان داد بالاترین فراوانی این ویروس در فصل بهار و پاییز می باشد (۰۰۱/۰p<). گروه سنی ۱۲-۶ ماه به طور معنی داری (۳۴/۰>p) بیشترین موارد مثبت را نسبت به گروه های سنی دیگر داشتند. موارد مثبت نیز در پسران به طور معنی داری (۰۰۱/۰(p< نسبت به دختران بیشتر بود. نتیجه گیری: این ارزیابی نشان داد با استفاده از روش RT-PCR اختصاصی می توان پاراکوویروس های انسانی را مستقیما از نمونه های کلینیکی با سرعت و حساسیت بالا تشخیص داد که در بررسی اپیدمیولوژی با ارزش می باشد، در ضمن مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها و هزینه را نیز کاهش خواهد داد.
کلیدواژه ها:
Gastroenteritis ، Epidemiology ، Parechvirus ، Reverse Transcriptase Polymerase Chain Reaction ، ۵′ Untranslated Regions ، گاستروآنتریت ، اپیدمیولوژی ، پاراکوویروس ، واکنش زنجیره ای پلیمراز ترانس کریپتاز معکوس ، ′۵ مناطق ترجمه نشده.
نویسندگان
فریده قاضی
Tehran University of Medical Sciences
زهره عطائی
Tehran University of Medical Sciences
بهاره دبیرمنش
Tarbiat Modares University
مرتضی تقی زاده
Tehran University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :