فراوانی کمبود آلفا-۱- آنتی تریپسین در بیماران مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه بستری در بیمارستان اکباتان همدان
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 5، شماره: 1
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 362
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-5-1_002
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: یکی از عوامل خطر ژنتیکی در بیماران مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD)، کمبود آنزیم آلفا-۱-آنتی تریپسین (AAT) است. آمار دقیقی از شیوع این بیماری در نقاط مختلف ایران در دست نیست. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی کمبود آنزیم AAT در بیماران مبتلا به بیماری COPD انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه، سطح سرمی AAT در ۱۲۵ بیمار مبتلا به COPD مراجعه کننده به بیمارستان اکباتان همدان در سال ۱۳۸۵ که تشخیص COPD در آنها پس از گرفتن شرح حال و اسپیرومتری قبل و بعد از استفاده برونکودیلاتور براساس معیارهای GOLD به تایید رسیده بود، به روش نفلومتری اندازه گیری و نتایج به صورت گرم بر لیتر ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تی و مربع کای صورت گرفت، و ۰۵/۰p< سطح معنی داری اختلاف ها قرار داده شد. یافته ها: از ۱۲۵ بیمار مورد بررسی، ۹۱ نفر مرد و ۳۴ نفر زن بودند (نسبت ۷/۲ به ۱)، میانگین سنی بیماران ۱۲۶۳ سال و میانگین سرمی AAT آنان g/l۳۶۴/۰۳۱۱/۱ (حداکثر ۶۹۶/۲ واحد و حداقل ۷۱/۰ واحد) بود. میزان AAT سرمی با سن، شغل، جنس و سیگار کشیدن ارتباط معنی داری نداشت. میانگین سنی بیماران مبتلا به COPD در موارد کمبود نسبی AAT به صورت معنی داری پایین تر گزارش شد، ولی شدت علائم تفاوت چندانی با گروه بیماران دارای سطح طبیعی AAT نداشت. نتیجه گیری: براساس نتایج، در این مطالعه موردی از کمبود قطعی AAT در بیماران مبتلا به COPD بستری در بیمارستان اکباتان همدان یافت نشد. لذا با توجه به شرایط جغرافیایی و میزان حجم نمونه احتمالا شیوع این نقص در جامعه همدان کمتر از آمارهای به دست آمده در کشورهای اروپایی بوده است، ولی میزان کمبود نسبی AAT که در این بررسی ۲۰% به دست آمد، بیشتر از حداکثر مقادیر به دست آمده در تحقیقات مشابه در کشورهای اروپایی می باشد.
کلیدواژه ها:
Alpha ۱-Antitypsin Deficiency ، Lung Disease ، Obstructive ، Smoking ، Occupational Diseases ، کمبود آلفا-۱- آنتی تریپسین ، بیماری های انسدادی ریه ، استعمال دخانیات ، بیماری های شغلی
نویسندگان
ابراهیم نادی
Hamedan University of Medical Sciences
مهرداد حاجیلویی
Hamedan University of Medical Sciences
سامان عبدلی
Hamedan University of Medical Sciences
زهرا بصیری
Hamedan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :