بررسی یک ساله تغییرات رادیوگرافی قفسه سینه در بیماران مسموم با ترکیبات اپیوئیدی در همدان
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 4، شماره: 2
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 294
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-4-2_001
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: یکی از شایع ترین علل مراجعه به اورژانس در ایران، مسمومیت با ترکیبات اپیوئیدی می باشد. با توجه به وجود علایم تنفسی در این بیماران، این تحقیق با هدف تعیین تغییرات رادیوگرافی قفسه سینه صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی بر روی تغییرات رادیوگرافی قفسه سینه کلیه بیماران مسموم با مواد اپیوئیدی با علایم تنفسی که طی یک سال از تیرماه ۱۳۸۶ لغایت تیرماه ۱۳۸۷، به بیمارستان فرشچیان همدان مراجعه کرده بودند، انجام شد. اطلاعات به دست آمده با آزمون مربع کای تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: از ۱۶۹۸ بیمار مراجعه کننده با علایم مسمومیت های دارویی و شیمیایی، ۳۱۸ (۷۲/۱۸%) بیمار با تشخیص مسمومیت، به علت ترکیبات اپیوئیدی پذیرش شدند. از این تعداد ۲۱۴ بیمار (۲۹/۶۷%) مشکلات تنفسی داشتند. ۱/۸۴% بیماران مرد و ۹/۱۵% آنها زن بودند. متوسط سنی بیماران ۶/۳۵ سال بود. بیشترین ماده مصرفی را تریاک (۵/۵۷%) تشکیل می داد، و بیشتر بیماران به علت سوءمصرف پذیرش شدند (۱/۸۴%). شایع ترین علایم مسمومیت به ترتیب میوز (۶/۸۳%)، دیسترس تنفسی (۸/۷۴%) و سمع رال و ویز در ریه ها (۳/۶۷%) گزارش گردید. ادم ریه (۵/۱۴%) شایع ترین یافته غیرطبیعی رادیولوژیک بود. در بین ترکیبات اپیوئیدی کراک نقش بیشتری در ایجاد ادم ریه در بیماران مورد بررسی داشت (۴/۵۹%) که از نظر آماری تفاوت معنی دار بود (۰۰۱/۰p<). نتیجه گیری: نظر به اینکه، یکی از شایع ترین علایم در مسمومین با اپیوئیدها مشکلات ریوی است و مهم ترین علت مرگ نیز در این بیماران می باشد، لذا پیشنهاد می شود، آموزش های درمانی لازم در این زمینه به پزشکان و پرسنل مراکز اورژانس ارائه گردد.
کلیدواژه ها:
Radiography ، Thoracic ، Analgesics ، Opioid ، Poisoning ، Pulmonary Edema ، گرافی سینه ، مسکن های شبه تریاک ، مسمومیت ، ادم ریه
نویسندگان
سعید افضلی
Hamadan University of Medical Sciences
محمود رضا جعفری
Hamadan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :