تاثیر عصاره تخم گیاه گشنیز بر لیپیدها، گلوکز خون و شاخص های استرس اکسیداتیو در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 8، شماره: 7
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 293
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-8-7_011
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تخم گشنیز به عنوان یک داروی سنتی برای درمان بیماران دیابتی و کلسترولی استفاده می شود.این مطالعه با هدف تعیین اثر خوراکی عصاره تخم گیاه گشنیز بر سطح گلوکز خون، پروفایل لیپیدی وسطح استرس اکسیداتیو در موش های صحرایی دیابتی شده تجربی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، چهار گروه ۱۵تایی موش صحرایی نر به گروه های کنترل؛ سالم تحت تیمار با عصاره تخم گشنیز؛ دیابتی و دیابتی تحت درمان با عصاره تخم گشنیز تقسیم شدند. قند خون بالای ۳۰۰ میلی گرم در دسی لیتر به عنوان شاخص دیابتی شدن در نظر گرفته شد. شاخص های استرس اکسیداتیو شامل: سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، مالون دی آلدهید، کاتالازو شاخص های لیپیدی مشتمل بر: تری گلیسریدها، کلسترول تام،LDL,HDL، قند خون و وزن موش در طی مطالعه اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از آزمون های واریانس یک طرفه، واریانس اندازه های مکرر و دانکن تجزیه و تحلیل شدند، سطح معنی داری، ۰۵/۰>p در نظر گرفته شد.
یافته ها: در این بررسی مقدار سرمی گلوکز، پروفایل لیپیدی(۰۰۱/۰p<) و سطح استرس اکسیداتیو(۰۰۱/۰p<)، به طور معنی داری تحت تاثیر مصرف خوراکی عصاره تخم گیاه گشنیز قرار گرفتند.بین موش های سالم تغذیه شده با عصاره تخم گشنیز و موش های گروه دیابتیک همراه با درمان در ارتباط با کاتالاز، اختلاف معنی داریمشاهده نشد. درمان موش های دیابتی شده با عصاره تخم گشنیز، تمام فراسنجه های اکسیداتیو را در مقایسه با موش های دیابتی شده که تحت درمان قرار نگرفته بودند، بهبود بخشید.
نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه، تجویز خوراکی عصاره تخم گیاه گشنیز در موش های صحرایی دیابتی شده تجربی می تواند باعث بهبود اختلالات قند خون، پروفایل لیپیدی و شاخص های استرس اکسیداتیو شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احسان کریمی
Mashhad University of Medical Sciences
جواد غلامی
ShahidBahonar University of Kerman
پیمان رضایی
Mashhad University of Medical Sciences
محسن مزیدی
Mashhad University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :