بررسی خصوصیت آنتی اکسیدانی دو نوع پروتئین آبکافت حاصل از صدف اویستر
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 9، شماره: 11
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 181
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-9-11_007
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: امروزه، استرس اکسیداتیو که منجر به تغییر کیفیت ماده غذایی و بروز بیماری های مختلف مانند سرطان یا گستره ای از بیماری های دیگر در بدن انسان می شود مورد توجه است. در این مطالعه خواص آنتی اکسیدانی و پروفیل اسیدآمینه محصولات تولیدی بررسی شد.
روش بررسی: در این مطالعه، پروتئین آبکافت صدف اویستر(Saccostrea cucullata) با استفاده از آنزیم های پاپائین و تریپسین تولید شد. فعالیت آنتی اکسیدانی محصول با آزمون های فعالیت مهار رادیکال آزاد (DPPH)، فعالیت کلاته کنندگی و فعالیت کاهندگی آهن در دو غلظت ۵/۰ و ۱ میلی گرم در میلی لیتر پروتئین بررسی گردید. همچنین ترکیب اسیدآمینه محصولات با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع فاز بالا، سنجش و شاخص شیمیایی محاسبه شد.
یافته ها: بالاترین میزان فعالیت مهار رادیکال DPPH، فعالیت کلاته کنندگی و فعالیت کاهندگی آهن برای محصول پاپایین به ترتیب ۳۱/۰±۶۶/۶۷%، ۱۲/۰±۳۴/۸۸% و ۱۲/۰±۹۹/۰ و برای محصول آنزیم تریپسین به ترتیب ۲۲/۰±۱۷/۵۲%، ۰۹/۰±۱۱/۷۷ % و ۰۲/۰±۶۵/۰برآورد شد. بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی در ۱ میلی گرم در میلی لیتر دیده شد (۰۵/۰>p). بیشترین میزان اسیدهای آمینه ضروری شامل: هیستیدین، لیزین، لوسین و متیونین بود. شاخص شیمیایی برای اسیدهای آمینه هیستیدین، لیزین و متیونین، بالاتر از ۱ و بقیه اسیدهای آمینه ضروری، کمتر از یک تعیین گردید.
نتیجه گیری: پروتئین آبکافت تولیدشده از صدف اویستر با آنزیم پاپائین، سپس تریپسین، قدرت آنتی اکسیدانی خوبی نشان می دهد که ترکیب اسیدهای آمینه آبگریز مناسب در این مسئله دخیل است. محصولات تولیدی در صورت کارآزمایی بالینی می تواند جهت صادرات دارویی به کار رود.
کلیدواژه ها:
Protein hydrolysates ، Antioxidants ، Papain ، Trypsin ، Amino acids ، پروتئین آبکافت ، آنتی اکسیدان ، پاپائین ، تریپسین ، آمینو اسیدها
نویسندگان
علی طاهری
Chabahar Maritime University, Chabahar
امین اوجی فرد
Persian Gulf University Bushehr
سمیرا جلالی نژاد
Shahid Beheshti University of Medical Sciences
بهنام (ع) مظفری
Shiraz University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :