تاثیر بیسفنول A بر ساختار بافتی کبد و آنزیم های کبدی
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 9، شماره: 12
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 156
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-9-12_001
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: بیسفنول A از جمله مواد شیمیایی است که به عنوان مونومراپوکسی رزین ها و پلاستیک های پلی کربنات به کار می رود. تحقیق حاضر با هدف تعیین تاثیر بیسفنولA بر میزان آنزیم های کبدی و ساختار بافتی کبد انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ۴۰ سر رت نر در ۴ گروه ۱۰ تایی تقسیم شدند: گروه کنترل که به میزان ۱ میکرولیتر بر کیلوگرم وزن بدن، روغن زیتون دریافت کردند؛ گروه دوم BPA را در دوز ۱۰ میکروگرم بر کیلوگرم وزن بدن، گروه سوم در دوز ۵۰ میکروگرم برکیلوگرم وزن بدن و گروه چهارم در دوز۱۰۰ میکروگرم بر کیلوگرم وزن بدن دریافت کردند. BPA به مدت ۱۵ روز از طریق تزریق داخل صفاقی بین گروه ها توزیع گردید. در انتها رت ها بیهوش و پس از استخراج سرم آنها، برای مطالعه آنزیم های کبدی، بافت کبد جدا و پس از رنگ آمیزی با H&E، به وسیله میکروسکوپ نوری بررسی شد.
یافته ها: دوزهای ۱۰ و ۵۰ میکروگرم بر کیلوگرم وزن بدن از BPA بر روی آنزیم ALT و دوز۱۰ میکروگرم بر کیلوگرم وزن بدن، بر آنزیم AST، تاثیر معنی داری نداشت (۰۵/۰
التهاب و واکوئلیزاسیون در بافت کبد شدکه در غلظت های پایین، تاثیرات چشمگیری بر بافت کبد نداشت. نتیجه گیری: نتایج نشان داد غلظت های پایین BPA، تاثیر قابل ملاحظه ای بر بافت وآنزیم های کبدی ندارد، ولی افزایش غلظت آن می تواند موجب آسیب در بافت کبد شده و غلظت سرمی آنزیم های کبدی را نیز افزایش دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :