سنتز گیاهی نانوذرات نقره با استفاده از گیاه دارویی پنیرک
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 10، شماره: 3
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 271
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-10-3_005
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: نانوتکنولوژی به علت تولید نانوذرات در اندازه، شکل، ترکیب شیمیایی و پراکنش متفاوت و کاربردهای بسیار آن برای بشر، حوزه تحقیقاتی جذابی محسوب می شود. ساخت، دستکاری و استفاده از نانوذرات فلزی به علت کاهش ابعاد و در نتیجه داشتن ویژگی های حرارتی، نوری و الکترونیکی منحصر به فرد، اهمیت زیادی دارد. روش های تولید زیستی نانوذرات نسبت به روش های فیزیکی و شیمیایی به دلیل کاهش هزینه انرژی و زمان، اولویت دارد. تولید سبز نانوذرات، روشی دوستدار طبیعت است که در آن از حلال های طبیعی استفاده می شود. در این مطالعه سنتز گیاهی نانوذرات نقره با استفاده از گیاه دارویی پنیرک بررسی گردید.
روش بررسی: در این مطالعه از عصاره گیاه دارویی پنیرک به عنوان عامل کاهنده برای تولید زیستی نانوذرات نقره استفاده شد. با افزودن نمک نیترات نقره با غلظت ۲۰ میلی مولار به عصاره، واکنش در دمای اتاق انجام گرفت که تغییر رنگ عصاره از زرد کم رنگ به قهوه ای تیره، نشان دهنده تولید نانوذرات نقره بود.
یافته ها: در این مطالعه، تشکیل نانوذرات نقره (باوجود پیک جذبی در طول موج حدود ۴۵۰ نانومتر) با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتری نشان داده شد. اندازه و مورفولوژی نانوذرات تولیدشده به وسیله میکروسکوپ الکترونی نگاره تعیین گردید. شکل ذرات، کروی و اندازه متوسط آنها در حدود ۲۰ نانومتر بود.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد نانوذرات نقره را می توان با روش زیستی سازگار با طبیعت و بدون استفاده از هرگونه مواد شیمیایی مضر تولید کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم بیرامی میاوقی
Faculty of Sciences, Urmia University, Urmia, Iran.
لطیفه پوراکبر
Department of Biology, Faculty of Sciences, Urmia University, Urmia, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :