تبیین رابطه بین مصرف رسانه ای و طلاق عاطفی، با تاکید بر محتوای رسانه ها (مورد مطالعه: زنان متاهل شیراز)
محل انتشار: مجله مسائل اجتماعی ایران، دوره: 13، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 391
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSPI-13-1_012
تاریخ نمایه سازی: 30 مهر 1401
چکیده مقاله:
هدف از انجام تحقیق پیش رو، تبیین رابطه بین مصرف رسانه، محتوای مصرف رسانه و طلاق عاطفی در میان زنان متاهل شیراز بوده است. شبکه های اجتماعی آنلاین، سهم بسزایی در انتقال انواع فرهنگ های گوناگون به درون ساختار خانواده دارند که ارتباطات انسانی ازجمله ارتباط میان زوج ها را تحت الشعاع قرار داده است؛ به گونه ای که شاید بتوان بیان کرد اگر از این فناوری های ارتباطی استفاده مطلوب صورت نگیرد، موجب طلاق عاطفی میان زوج ها می شود. از طرفی پیام ها و متونی که در فضای مجازی منتشر می شود، حاوی موضوعاتی با محوریت زنان و حقوق آن هاست که می تواند به صورت غیرمستقیم بر طلاق عاطفی تاثیرگذار باشد.
در این پژوهش از نظریه عشق سیال زیگمونت باومن و نظریه رسانه ای کاشت گربنر استفاده شده است. روش پژوهش، پیمایش و جمعیت آماری تحقیق شامل زنان متاهل ۱۸ تا ۴۵ساله شهر شیراز است. بر اساس فرمول کوکران، حجم کل نمونه ۴۰۰ نفر محاسبه شده است. جامعه آماری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای به دست آمده است. یافته ها نشان می دهد متغیر مستقل مصرف رسانه ای با بتای ۱۳ درصد به صورت مستقیم توانسته متغیر وابسته یعنی طلاق عاطفی را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین متغیر مصرف رسانه ای به طور مستقیم با بتای ۲۴ درصد بر محتوای رسانه تاثیر داشته و محتوای رسانه با بتای ۴ درصد به صورت غیرمستقیم بر طلاق عاطفی تاثیرگذار بوده است. نتایج این پژوهش بیانگر آن است که بین مصرف رسانه، محتوای رسانه و طلاق عاطفی رابطه وجود دارد
کلیدواژه ها:
family ، married women ، online social networks ، Shiraz ، emotional divorce ، fluid love. Media content. ، خانواده ، زنان متاهل ، شبکه های اجتماعی آنلاین ، شیراز ، طلاق عاطفی ، عشق سیال ، محتوای رسانه.
نویسندگان
شیما نقشبندی
Master student in sociology, Shiraz University
بیژن خواجه نوری
Associate Professor, Department of Sociology, Faculty of Economics, Management and Social Sciences
محمدتقی عباسی شوازی
Shiraz university
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :