معرفی گونه های مناسب برای جنگل کاری خانه میران شهرستان اراک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: EICONF08_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 253
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن عنایتی

کارشناس ارشد آبخیزداری دانشگاه تهران

مهدیار جودکی

کارشناس ارشد مدیریت مناطق بیابانی اراک

رضوان داودپور

دکتری محیط زیست کارشناس جنگل و مرتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اراک

چکیده

جنگل کاری و تدوین برنامه جامع مدیریتی عرصه، در عرصه ای به وسعت حدود ۳۰ هکتار از اراضی خانه میران انجام گرفت. در اولیناقدام، به شناسایی و مطالعات پایه در عرصه مورد مطالعه پرداخته شد. پس از آن، گزینش و انتخاب گونه های گیاهی، تعیین تکنیک کار وروش های اجرایی و برنامه زمان بندی، بودجه و توجیه اقتصادی طرح مورد توجه قرار گرفت. کمبود امکانات فراغتی و فضاهای تفریحیمناسب و تجهیز شده در محله های همجوار و نیاز شدید به فضاهای سبز و مطرح بودن شهر اراک به عنوان یکی از قطب های صنعتی ومتاسفانه آلوده کشور، لزوم ایجاد این منطقه جنگل کاری را نشان می دهد. در راستای اجرای طرح، اولین اقدام در برگیرنده تعیین حدود ووسعت حوزه مورد مطالعه، مشخصات زمین شناسی، تعیین وضعیت و تشریح کامل خاک، ارزیابی وضعیت پوشش گیاهی موجود در اطرافمنطقه، بررسی های فیزیوگرافی، مطالعات هوا و اقلی مشناسی، بررسی منابع آبی و وضعیت هیدرولوژی، زمین شناسی و فرسایش خاک،تعیین وضعیت منابع اراضی و تشریح پروفیل های خاک، بررسی شرایط اقتصادی و اجتماعی، ارزیابی وضعیت پوشش گیاهی موجود درعرصه، وضعیت موجود از نظر وجود نیروی انسانی و تاثیرات اجتماعی، امکان دسترسی به منابع آب سطحی و تحت الارضی و به طورکلیتعیین وضعیت موجود منطقه مورد مطالعه بود. پتانسیل بالقوه این منطقه جهت ایجاد چشمانداز زیبا در منطقه ، با احداث منطقهجنگلکاری شده با گیاهانی از قبیل بادامک، تنگرس، زالزالک، سنجد و ... در آینده نه چندان دور این منطقه را به یک بخش جنگل کاریشده زیبا تبدیل خواهد نمود.

کلیدواژه ها

جنگل کاری، خانه میران.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.