طراحی و تببین وضع موجود الگوی مدیریت استعداد کارکنان سازمان تامین اجتماعی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهره وری، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMI-16-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول قاسم زاده

دانشجوی دکتری گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران،ایران

عبدالرحیم نوه ابراهیم

دانشیار گروه مدیریت آموزشی دانشگاه خوارزمی ،تهران،ایران

حمیدرضا آراسته

دانشیارگروه مدیریت آموزشی ،دانشگاه خوارزمی، تهران،ایران

محمد رضا بهرنگی

دانشیار گروه مدیریت آموزشی دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

   این پژوهش به طراحی الگوی مطلوب مدیریت استعداد و ارزیابی وضع موجود مدیریت استعداد  سازمان پرداخته است.  مطالعه حاضر با توجه به هدف آن  از روش تحقیق آمیخته اکتشافی استفاده نمود. جامعه تحقیق در بخش کیفی، مدیران سازمان تامین اجتماعی بودند و  جمع آوری داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختارمند و  نمونه  گیری هدفمند با مشارکت تعداد ۲۰ مدیر عالی و میانی سازمان انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوای استقرایی در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد. به منظور برآورد الگو و شناسایی وضع موجود فعالیت ها و فرآیندها در سازمان تامین اجتماعی، پرسشنامه حاصل از تحلیل مصاحبه های کیفی با ۲۸  گویه در بین ۲۴۵ نفر از مدیران سازمان تامین اجتماعی به روش نمونه  گیری تصادفی ساده  توزیع شد. در بخش کیفی این پژوهش، الگوی مدیریت استعداد در چهاربعد  جذب (استعدادخواهی)  با تعداد ۱۲ مولفه، انتخاب  (استعداد یابی) با تعداد ۷ مولفه، توسعه (استعدادپروری)  با تعداد ۱۰مولفه و حفظ (استعدادگماری) با تعداد ۸ مولفه جمعا ۳۷ مولفه بدست آمد. نتایج حاصل از اجرای آزمون تی تک نمونه  بر روی داده های بدست آمده نشان داد که  در چرخه مدیریت استعداد در سازمان تامین اجتماعی بعد استعدادخواهی کمترین میانگین را به خود جلب کرده است در حالیکه بعد استعدادپروری با بیشترین میانگین در وضع موجود است. نظر می رسد سازمان تامین اجتماعی باید توجه بیشتری را به فرایند جذب (استعداد خواهی) معطوف دارد.

کلیدواژه ها

استعدادخواهی, استعداد یابی, استعداد پروری, استعداد گماری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.