تاثیر ۸ هفته تمرین هوازی بر سطوح آدیپونکتین و کیفیت زندگی زنان میانسال غیرفعال
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 10، شماره: 9
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 151
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-10-9_001
تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: میانسالی دوران حساسی از زندگی است و توجه به مسائل و نیازهای این دوران، یک ضرورت اجتماعی محسوب می شود. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر ۸ هفته تمرین هوازی بر سطوح آدیپونکتین و کیفیت زندگی زنان میانسال غیرفعال انجام شد.
روش بررسی: تعداد ۲۱ آزمودنی با دامنه سنی بین ۶۰-۵۰ سال و نمایه توده بدنی بین ۲۵-۲۲ کیلوگرم برمترمربع به روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند. آزمودنی ها به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (۱۰ نفر) و کنترل (۱۱ نفر) قرار گرفتند. برنامه تمرین هوازی شامل: ۸ هفته (هرهفته سه جلسه به مدت ۶۰ دقیقه) با شدتی معادل ۷۰-۵۰% حداکثر ضربان قلب ذخیره بود. پیش از شروع و پس از پایان مداخله تمرینی، کیفیت زندگی و مقادیر آدیپونکتین سرمی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون تی وابسته و مستقل تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، ۰۵/۰>p در نظر گرفته شد.
یافته ها: در این مطالعه، ۸ هفته برنامه تمرین هوازی، منجر به افزایش معنی داری در مقادیر آدیپونکتین سرمی و خرده مقیاس های کیفیت زندگی همچون: شغل، احساس، خرده مقیاس جنسی و کیفیت زندگی زنان میانسال غیرفعال شد (۰۵/۰>p). همچنین بین متغیر وزن، نمایه توده بدن، احساس شغلی، احساس و خرده مقیاس جنسی در بین زنان میانسال فعال و غیرفعال، تفاوت معنی داری مشاهده گردید (۰۵/۰>p).
نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه، ۸ هفته تمرین هوازی، از طریق بهبود مقادیر آدیپونکتین زنان میانسال می تواند از بروز بیماری آترواسکلروزیس جلوگیری کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صبا صادق
University of Bojnourd, Bojnourd, Iran
مهرداد فتحی
Faculty of Sport Sciences, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
کیوان حجازی
Faculty of Sport Sciences, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
مجتبی کیانی گل
University of Hakim Sabzevari, Sabzevar, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :