تاثیر ۶ هفته تمرین تای چی بر وضعیت شناختی، تعادل پویا و کیفیت زندگی زنان با عارضه سکته مغزی
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 11، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 230
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-11-1_004
تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سکته مغزی می تواند منجر به ناتوانایی های پایدار ازجمله آسیب های حرکتی و شناختی شود. این پژوهش با هدف تعیین اثر ۶ هفته تمرین تای چی بر وضعیت شناختی، تعادل پویا و کیفیت زندگی زنان با عارضه سکته مغزی انجام شد.
روش بررسی: در این پژوهش نیمه تجربی، ۲۰ نفر از زنان شهر قم با سکته مغزی (میانگین سن ۵/۳±۸/۶۵ سال، وزن ۱۴±۴/۶۸ کیلوگرم و شاخص توده بدنی ۱/۵±۳/۲۶ کیلوگرم برمترمربع)، به صورت داوطلبانه، انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه: تجربی (۱۰ نفر) و کنترل (۱۰ نفر) تقسیم شدند. جهت ارزیابی وضعیت شناختی، کیفیت زندگی و تعادل پویا؛ از پرسشنامه های معاینه مختصر وضعیت شناختی، کیفیت زندگی SF-۳۶ و آزمون مدت زمان برخاستن و رفتن استفاده شد. گروه تجربی به مدت ۶ هفته، هر هفته ۳ جلسه و به مدت ۶۰ دقیقه (۱۰ دقیقه گرم کردن، ۴۰ دقیقه حرکات ساده تمرینات تای چی و ۱۰ دقیقه بازگشت به حالت اولیه) تمرین کردند. داده ها با استفاده از آزمون های تی وابسته و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند (۰۵/۰p<).
یافته ها: در ابعاد سلامت روانی، عملکرد جسمانی، محدودیت ایفای نقش به دلایل جسمانی و مجموع کل کیفیت زندگی در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل، افزایش معنی داری مشاهده گردید (۰۵/۰p<). همچنین بهبود معنی داری در تعادل پویا گروه تجربی نسبت به گروه کنترل دیده شد (۰۵/۰p<)، اما با وجود بهبود وضعیت شناختی، تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (۰۵/۰p>).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه، می توان گفت تمرین تای چی به عنوان تمرین کم شدت و ساده منجر به بهبود تعادل پویا و کیفیت زندگی زنان با سکته مغزی می شود.
کلیدواژه ها:
Tai Chi ، Cognitive status ، dynamic balance ، quality of life ، Stroke ، تای چی ، وضعیت شناختی ، تعادل پویا ، کیفیت زندگی ، سکته مغزی
نویسندگان
منیژه نوروزیان
Department of Physical Education & Sport Sciences, Kharazmi University
حمید رجبی
Department of Physical Education & Sport Sciences, Kharazmi University
فاطمه پناه زاده
Department of Physical Education & Sport Sciences, Kharazmi University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :