اثر ضد قارچی نانوذرات نقره، مس و ترکیب آن ها با یکدیگر و آمفوتریسین B علیه کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی و مدل حیوانی
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 11، شماره: 12
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 163
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-11-12_003
تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: کاندیدا یک جنس از مخمرها و شایع ترین عامل عفونت های قارچی در دنیای پزشکی محسوب می شود. در این تحقیق خاصیت ضد قارچی نانوذرات نقره، مس و ترکیب آن ها با یکدیگر و با آمفوتریسین B، به منظور تولید یک داروی ضد میکروبی موثر برعلیه عفونت های ناشی از کاندیدا آلبیکنس بررسی گردید.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، حداقل غلظت مهارکننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده قارچ (MFC) برای نانوذرات نقره، مس و ترکیب آن ها با یکدیگر و با آمفوتریسین B براساس روش مایکرودایلوشن انجام شد. سپس اثر ضدقارچی آن ها در مدل موشی آلوده بررسی گردید.
یافته ها: MIC و MFC نانوذرات نقره برای کاندیدا آلبیکنس به ترتیب ppm۸ و ppm۵۰/۱۵، نانوذرات مس برای کاندیدا آلبیکنس به ترتیب ppm۵۰/۶۲ و ppm۱۲۵ و ترکیب نانوذرات مس و نقره بر روی کاندیدا آلبیکنس ppm۳۱ و ppm۵۰/۶۲ بود. MIC و MFC ترکیب نانوذرات نقره با آمفوتریسین B بر روی کاندیدا آلبیکنس، ppm۵۰/۱۵ وppm ۳۱ و ترکیب نانوذرات مس و آمفوتریسین B بر روی کاندیدا آلبیکنس، ppm۸ وppm ۵/۱۵ به دست آمد. مطالعه مدل موشی، اثر ضد قارچی نانوذرات برعلیه عفونت ناشی از کاندیدا آلبیکنس را تایید کرد؛ به طوری که نانوذرات نقره، مس و ترکیب آن ها، دارای بیشترین اثر ضدقارچی و ترکیب نانوذرات نقره یا نانوذرات مس با آمفوتریسین B دارای کمترین اثر ضدقارچی در مدل حیوانی بودند.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد نانوذرات نقره، مس و ترکیب آن ها، دارای اثر ضدمیکروبی بیشتری نسبت به ضدقارچ آمفوتریسین B می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین سلطانی
Department of Microbiology, Faculty of Sciences, Zanjan Branch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran.
مجتبی صلوتی
Biology Research Center, Zanjan Branch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran.
رسول شکری
Department of Microbiology, Faculty of Sciences, Zanjan Branch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :