کارایی سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی، در پیش بینی رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از سرطان معده
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 12، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 203
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-12-3_007
تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: با توجه به شیوع سرطان معده، نقش رفتار در پیشگیری از این سرطان و کارآمدی سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی در پیش بینی طیف وسیعی از رفتارهای بهداشتی؛ در مطالعه حاضر به تعیین کارایی سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی در پیش بینی رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از سرطان معده در دانشجویان دختر ساکن خوابگاه های دانشگاه یزد پرداخته شد.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، ۱۲۴ دانشجوی دختر ساکن خوابگاه های دانشگاه یزد در سال ۱۳۹۴ با روش نمونه گیری در دسترس (غیرتصادفی) انتخاب شدند. داده ها توسط پرسشنامه محقق ساخته، جمع آوری و با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس یک طرفه، تی مستقل و رگرسیون خطی چندگانه تحلیل شدند.
یافته ها: میانگین سن دانشجویان، ۹۱/۲±۳۹/۲۵ سال بود. ۹۵% نمونه ها موانع زیادی برای انجام رفتارهای پیشگیری کننده ذکر کردند و تنها ۱%، رفتارهای پیشگیری را در سطح مطلوب انجام داده بودند. متغیر موانع درک شده توانست ۱۳% تغییرات رفتارهای تغذیه ای دانشجویان را برای پیشگیری از سرطان معده توضیح دهد (۱۳%=r۲، ۴۵/۷=f، ۰۰۱/۰p<).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد سازه موانع درک شده، تنها متغیر پیش بینی کننده رفتارهای تغذیه ای در پیشگیری از سرطان معده است. لذا اجرای برنامه های مداخله ای برای کاهش موانع درک شده افراد به منظور پیشگیری از این سرطان ضروری است.
کلیدواژه ها:
Stomach neoplasms ، Nutrition behaviors ، Stomach neoplasms-prevention and control ، Health belief model ، Students ، Yazd ، Iran. ، سرطان معده ، رفتارهای تغذیه ای ، سرطان معده - پیشگیری و کنترل ، الگوی اعتقاد بهداشتی ، دانشجویان ، یزد ، ایران.
نویسندگان
طاهره دهداری
Department of Health Education & Health Promotion, Faculty of Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
لاله دهداری
University of Yazd
شیما جزایری
Department of Nutrition, Faculty of Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :