مقایسه تاثیر دو نوع تمرین اختیاری و استقامتی بر رشد فولیکول های تخمدان در موش های صحرایی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 136

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-12-5_004

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، یکی از اختلالات شایع غدد اندوکرینی در زنان بوده که در آن علت ناباروری، عدم تخمک گذاری است. در پژوهش حاضر، تاثیر دو نوع تمرین اختیاری و استقامتی بر فولیکول های تخمدان در رت های مبتلا به PCOS مقایسه گردید. روش بررسی: در این پژوهش تجربی، تعداد ۴۰ سر رت ماده نژاد ویستار (با میانگین وزنی ۲۰±۲۲۰گرم) به روش تصادفی ساده به چهار گروه ده تایی شامل: ۱- گروه کنترل، بیمار؛ بیمار + تمرین اختیاری و بیمار + تمرین استقامتی تقسیم شدند. رت ها در گروه های تمرین به مدت ۸ هفته (۵ جلسه در هفته) فعالیت اختیاری روی چرخ گردان و فعالیت منظم هوازی روی تردمیل را تجربه کردند. ۴۸ ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، رت ها بیهوش شده و بافت تخمدان ها پس از خارج شدن، با هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شدند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری واریانس و آزمون تعقیبی LSD تحلیل شدند. یافته ها: در این مطالعه، هر دو نوع برنامه تمرینی منتخب منجر به کاهش وزن رت ها، کاهش معنی دار فولیکول های پری آنترال و آنترال، تفاوت غیرمعنی دار در فولیکول های پری اویولیتوری و آترتیک، همچنین افزایش معنی دار فولیکول های جسم زرد نسبت به گروه بیمار شد که نشان دهنده انجام و آغاز تخمک گذاری بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد هر دو نوع تمرین اختیاری و استقامتی بر رشد فولیکول های تخمدان و تخمک گذاری، تاثیر مثبت یکسانی دارد.  

نویسندگان

فرانک مرادی

Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education, Alzahra University, Tehran, Iran.

علی اکبرنژاد

Department of Physiology, Faculty of Physical Education, University of Tehran, Tehran, Iran.

عیسی نورمحمدی

Department of Chemistry, Faculty of Chemistry, University of Central Oklahoma, Oklahoma, America.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :