سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدلسازی پتانسیل معدنی در ناحیه ترود-چاه شیرین با به کارگیری روش میانگین هندسی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 240
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IMEC10_049

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

چکیده مقاله مدلسازی پتانسیل معدنی در ناحیه ترود-چاه شیرین با به کارگیری روش میانگین هندسی

کمان آتشفشانی-نفوذی ترود-چاه شیرین در جنوب فروافتادگی کویر چاه جم (جنوب خاور دامغان)، میزبان رخدادها و ذخایر معدنی بیشماری همچون سرب و روی، مس، نقره و طلا است. در این پهنه، فعالیتهای آتشفشانی کالک آلکالن تر شیری و کانی سازی مرتبط با گسلهای چپگرد انجیلو در شمال و ترود در جنوب با راستای شمال غربی-جنوب شرقی رخ داده ا ست. سنگهای رخنمون یافته در پهنه ترود-چاه شیرین شامل توالیهایی از سنگهای رسوبی، آتشفشانی و آتشفشانی-تخریبی است. به منظور پتانسیلیابی معدنی باهدف شناسایی مناطق پر پتانسیل، چند نقشه منفرد از شواهد شامل فاصله از توده های نفوذی، چگالی گسل، فاصله از آلتراسیونهای هیدروترمالی (فیلیک، آرژیلیک، پروپیلیتیک و گوسان) و اثر ژئو شیمیایی چندعنصری تولید شد. مقادیر شاهد فضایی در هر نقشه با استفاده از توابع فازی به بازه ۰) و (۱ انتقال یافتند. سپس نقشه های پیو سته از لایه های شاهد فازی توسط روش میانگین هندسی تلفیق شدند. درنهایت نقشه پتانسیل معدنی با اندیسهای شناخته شده در منطقه تطابق بالایی نشان دادند که حاکی از توانایی روش میانگین هندسی در آشکارسازی مناطق هدف در محدوده ی ترود-چاه شیرین است.

کلیدواژه های مدلسازی پتانسیل معدنی در ناحیه ترود-چاه شیرین با به کارگیری روش میانگین هندسی:

نویسندگان مقاله مدلسازی پتانسیل معدنی در ناحیه ترود-چاه شیرین با به کارگیری روش میانگین هندسی

امیررضا بیگدلی

دانشجوی دکتری اکتشاف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

عباس مقصودی

دانشیار دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، تهران

رضا قزلباش

دکتری اکتشاف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

مقاله فارسی "مدلسازی پتانسیل معدنی در ناحیه ترود-چاه شیرین با به کارگیری روش میانگین هندسی" توسط امیررضا بیگدلی، دانشجوی دکتری اکتشاف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران؛ عباس مقصودی، دانشیار دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، تهران؛ رضا قزلباش، دکتری اکتشاف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران نوشته شده و در سال 1400 پس از تایید کمیته علمی دهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ترود-چاه شیرین، پتانسیل معدنی، توابع فازی، میانگین هندسی. هستند. این مقاله در تاریخ 21 مهر 1401 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 240 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کمان آتشفشانی-نفوذی ترود-چاه شیرین در جنوب فروافتادگی کویر چاه جم (جنوب خاور دامغان)، میزبان رخدادها و ذخایر معدنی بیشماری همچون سرب و روی، مس، نقره و طلا است. در این پهنه، فعالیتهای آتشفشانی کالک آلکالن تر شیری و کانی سازی مرتبط با گسلهای چپگرد انجیلو در شمال و ترود در جنوب با راستای شمال غربی-جنوب شرقی رخ داده ا ست. ... .