بررسی پتانسیل وقوع لغزش های کم عمق و جریان های واریزه ایدر دامنه های مشرف بر راه آهن دورود- اندیمشک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری مهندسی مواد، معدن و زمین شناسی
  • کد COI اختصاصی: EMGBC06_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس رفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه تهران ایران

جعفر حسن پور

عضو هیئت علمی (دانشیار) دانشکده زمین شناسی، دانشگاه تهران، تهران

چکیده

جریان واریزهای به عنوان حرکت مخلوطی از خاک، سنگ و آب از بالا به پایین دامنه های طبیعی در مقیاس بزرگ تعریفمی شود و باعث تلفات و خسارات اقتصادی زیادی در مناطق کوهستانی در سراسر جهان می شود. این پدیده در مناطقکوهستانی پتانسیل تخریب زیرساخت ها، ساختمان ها و زندگی انسان را دارد. با این حال، درک کمی از تشخیص مناطقمستعد بالقوه وجود دارد. از این رو ارزیابی پتانسیل وقوع جریان واریزهای و تعیین مناطق حساس نقش مهمی در مدیریت وکاهش خطرات را دارد. احتمال گسیختگی در یک شیب نامحدود، با مقایسه مقاومت برشی مصالح (خاک) و تنش برشی درسطحی که گسیختگی روی آن رخ میدهد، ارزیابی می شود. نسبت این دو پارامتر که ضریب ایمنی ( FS ) نامیده می شود باشناسایی عوامل تاثیرگذار (و تبدیل آنها در قالب نقشه های فاکتور) و با استفاده از قابلیت های GIS برای هر پیکسل درمنطقه محاسبه و ترسیم شد. نقشه حاصله، تحت عنوان نقشه پتانسیل جریان های واریزهای (یا زمین لغزش های کم عمق) باپنج کلاس خطر خیلی زیاد، زیاد، متوسط، کم و خیلی کم آماده شد. نتایج نشان داد که عامل شیب مهم ترین عامل در وقوعاین پدیده است. به گونه ای که در شیب های تند و ارتفاعات، ضریب ایمنی کمتر و احتمال رخداد جریان واریزهای بیشتر استو در دشت ها و مناطق کم شیب، ضریب ایمنی بیشتر و احتمال رخداد جریان واریزهای کمتر است.

کلیدواژه ها

راه آهن دورود- اندیمشک، ضریب ایمنی FS، جریان واریزه، زمین لغزش های کم عمق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.