ارزیابی تبدیل Curvelet بر روی همجوشی تصاویر MRI و PET
محل انتشار: دومین کنگره بین المللی دانشجویان رادیولوژی کشور
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 265
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RSACONG02_046
تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1401
چکیده مقاله:
علم تصویربرداری پزشکی از سال ۱۸۹۵ وقتی که رونتگن ۵ از دست همسرش با اشعه ۶ ایکس تصویربرداری کرد، شروع شد. درطول زمان روشهای مختلف و دستگاههای گوناگون برای تصویربرداری به وجود آمد. به طور کلی دستگاههایتصویربرداری پزشکی به دو دسته آناتومیکال و فیزیولوژکال تقسیم میشوند. دستگاههای آناتومیکال با تشخیص بافتسخت ونرم از یکدیگر نقشه تشریحی بدن را ارائه میدهند و دستگاههای فیزیولوژیکال باتشخیص شدت جریان مایعات دربدن و گردش خون مکانها را دسته بندی میکنند. در ابتدا برای تشخیص تنها از تصاویر آناتومیکال استفاده میشد، ولیبرای تشخیص سرطان یا خونریزی داخلی این نوع تصویر کارآمد نبود، دستگاههای فیزیولوژیکال همانند پرتونگاری انتشارپوزیترون ۷ ( PET ( در تشخیص اختلالات مختلف بدن بسیار با ارزش میباشند. تصاویر حاصل از سیستم های تصویربرداری پزشکی مختلف به تنهایی قادر به بیان خصوصیات کامل ساختاری و کارکردی بافت نیستند. لذا یک فرآیندکلیدی و اساسی، ترکیب و ادغام اطلاعات تصاویر مختلف است . دغام تصاویر چند کیفیتی مغز برای کاربردهای بالینییک عملکرد بسیار مهم می باشد. معمولا، تصویر PET عمل کرد مغز را بیان میکند و دارای دقت و رزولوشن پایینمیباشد، تصویر رزونانس مغناطیسی ۸ ( MRI ( ساختمان و آناتومی بافتها را نشان میده د و دارای دقت و رزولوشن بالا میباشد و دارای هیچ اطلاعات رنگی نمیباشد. برای غلبهبر این مشکل، از همجوشی تصاویر MRI با PET همان بخشهای بدن استفاده میشود. یک تصویر ادغام شده شامل اطلاعات عملکردی با ویژگی ها ی مکانی مناسب میباشد به طوریکه در آن اثری از اعوجاج مکانی و رنگی نباشد . هدف این مطالعه ترکیب هر دو تبدیل Curvelet و IHS برای ترکیبتصاویر PET و MRI بوده است که در مقالات منتشر شده قبلی به آن اشاره ای نشده است. این ترکیب به این صورتانجام میشود که ابتدا از تصویر PET تبدیل IHS گرفته شده سپس از این تصویر و تصویر MRI تبدیل Curveletگرفته میشود و همجوشی انجام میشود. نتایج بهدست آمده از روش پیشنهاد شده در مطالعه نشان میدهد که اینروش در ببشتر پارامترهای آماری نتایج بهتری را به نسبت مطالعات مشابه به دست آورده است و باعث افزایش اطلاعاتوابسته به کاربرد موردنظر شده است و تاثیر بسزایی در تشخیص پزشک میگذارد.
کلیدواژه ها:
همجوشی تصویر ) Image fusion ( ، تبدیل موجک ) wavelet transform ( ، تبدیل IHS (intensity hue saturation) ، پرتونگاری انتشار پوزیترون ) PET ( ، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی ) MRI .)
نویسندگان
محمدرضا جنانی
دانشکده بهداشت و مهندسی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران پزشکی، تهران، ایران
محمود نظرپور
دانشکده بهداشت و مهندسی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران پزشکی، تهران، ایران،دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز تبریز ایران