ارزیابی رضایت بیماران در بیمارستان های ایران: یک مطالعه مرور نظام مند و متاآنالیز
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 13، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 202
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-13-4_007
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: رضایت بیماران، یکی از شاخص های مهم سنجش کیفیت مراقبت های بهداشتی و درمانی در بیمارستان است. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان رضایت بیماران در بیمارستان های کشور صورت گرفت.
روش بررسی: این مطالعه به روش مرور نظام مند و متاآنالیز انجام شد. تمامی مقالات مرتبط با سنجش میزان رضایت بیماران در بیمارستان های ایران تا پایان آبان ماه سال ۱۳۹۷ در هفت پایگاه داده ای جستجو، جمع آوری و از نظر کیفیت ارزیابی شدند. درنهایت، تعداد ۵۲ مقاله با استفاده از روش های آماری کوکران، Egger و نمودار انباشت به کمک نرم افزار
Comprehensive Meta-analysis تحلیل شدند.
یافته ها: در این مطالعه میزان رضایت کلی بیماران، ۱/۱۴% (۲/۱۷-۶/۱۱% با فاصله اطمینان ۹۵%) به دست آمد. بیشترین میزان رضایت بیماران در بیمارستان های آموزشی تهران (سال ۱۳۸۸) برابر با ۱/۶۵% (۱/۷۳-۲/۵۶ با فاصله اطمینان ۹۵%) و کمترین میزان رضایت بیماران در بیمارستان های آموزشی شهر اهواز (سال ۱۳۹۴) برابر با ۲/۰% (۲/۶%-۰ با فاصله اطمینان ۹۵%) به دست آمد. بین متغیرهای سال انجام، حجم نمونه و میزان رضایت بیماران، رابطه معنی داری وجود داشت (۰۵/۰p<).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد میزان رضایت بیماران در بیمارستان، کمتر از حد متوسط است؛ بنابراین سیاستگذاران و مدیران نظام سلامت باید اقدامات جدی، به منظور افزایش میزان رضایت بیماران در بیمارستان ها به کار گیرند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پروانه اصفهانی
Department of Health Economics & Management, School of Public Health, Zabol University of Medical Sciences
فایزه نظام دوست
Department of Health Economics & Management, School of Public Health, Zabol University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :