شناسایی داروهای مکمل گانودرما لوسیدوم به روش PCR با استفاده از مارکرهای نواحی فاصله ساز داخلی ریبوزومی
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 403
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-12-47_006
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1401
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: قارچ گانودرما لوسیدوم(Ganoderma lucidum) از مهمترین قارجهای درمانی شناخته شده در ایران و جهان می باشد. در این مطالعه با توجه به عدم وجود دستورالعمل ثابت و مشخص برای کنترل کیفی مکمل های قارچی در کشورمان، روشی بر پایه بررسی مولکولی برای استاندارد سازی و کنترل کیفی آن ارائه گردیده است.
مواد و روش ها: هشت نمونه از دو برند تجاری مکمل های قارچ لوسیدیوم از داروخانه ها تهیه گردید. آزمون PCR با استفاده از DNA استخراج شده از کپسول ها انجام پذیرفت. سپس از محصول PCR توالی یابی صورت گرفت و نتایج حاصل از توالی یابی با Genbank و پایگاه ژنی مورد مقایسه قرار گرفته و درخت فیلوژنی مبتنی بر ITS آنها با تمامی توالی های شناخته شده از ایران رسم گردید.
یافته ها: استخراج DNA از کپسول ها برای تست PCR بهینه گردیدند و محصولات PCR در ژل آگاروز بر اساس اندازه های مورد انتظار مشاهده شد. Blast و رسم درخت فیلوژنی توالی ها مشخص کرد قارچ موجود در یکی از نمونه های تجاری با برچسب آن تطابق کامل داشته و گانودرما لوسیدیوم بود و برند دیگر این تطابق را نشان نداد و به جای گانودرما لوسیدیوم از گانودرما رسیناسیوم (Ganoderma resinaceum) استفاده شده بود.
نتیجه گیری: با توجه به تفاوت های کمی و کیفی مقادیر ترکیبات موثر در نمونه های مکمل های قارچی مختلف موجود در بازار هنگامی که مواد تشکیل دهنده را نمی توان از نظر مورفولوژیکی یا بیوشیمیایی تایید کرد، بهترین روش موفق و مقرون به صرفه استفاده از روشهای مولکولی ژنتیکی مبتنی بر DNA و تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک برای احراز هویت گونه های قارچی هستند.
کلیدواژه ها:
Ganoderma lucidum ، polymerase chain reaction ، ribosomal internal transcribed spacer ، phylogenetic tree ، Iau Science. ، قارچ گانودرما لوسیدوم ، واکنش زنجیرهای پلیمراز ، نواحی فاصله ساز داخلی ریبوزومی ، درخت فیلوژنی ، Iau Science.
نویسندگان
سید محمد حسن مدرسی
Pharmaceutical Sciences Research Center, Tehran MedicalSciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
هدی جهاندار
Department of Biotechnology, Faculty of Advanced Sciencesand Technology, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
کیمیا شنکایی
gene dorpham pars company,Tehran,iran
الهه متوسلی
Department of Molecular Medicine, School of Advanced Technologies in Medicine, Tehran University of Medical Sciences,Tehran,iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :