پایش رشد کودکان کار ۶-۵ ساله منطقه ۱۵ شهر تهران در سال ۱۳۹۷

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 137

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-14-9_004

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: سوء تغذیه در کودکان علاوه بر عقب ماندگی رشد جسمی و ذهنی، با کاهش یادگیری و عدم توانایی در کسب مهارت همراه می باشد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت تغذیه ای کودکان ۶-۵ ساله "کانون شکوفا" (کودکان کار) منطقه ۱۵ شهر تهران انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی بوده و با توجه به محدود بودن تعداد کودکان مورد نظر در این مرکز (۵۳ نفر) به روش سرشماری در سال ۱۳۹۷ انجام شد. اطلاعات مورد نیاز براساس پرونده کودکان و اندازه گیری های آنتروپومتریک جمع آوری شدند و با استفاده از استاندارد NCHS (National Center for Health Statistics)، امتیاز Z برای هریک از شاخص های BMI (Body mass index) برای سن، وزن برای سن و قد برای سن محاسبه گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ و آزمون آماری مجذور کای دو در سطح معناداری (۰۵/۰P<) تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: در این مطالعه ۲۵ پسر (۲/۴۷ درصد) و ۲۸ دختر (۸/۵۲ درصد) شرکت نمودند. ۲۸ نفر از آزمودنی ها (۸/۵۲ درصد) ملیت ایرانی و ۲۵ نفر (۲/۴۷ درصد) ملیت افغان داشتند. ارزیابی تن سنجی نشان داد که ۷/۵ درصد از کودکان کم وزنی متوسط، ۵/۷ درصد کوتاه قدی متوسط و ۷/۵ درصد از آن ها اضافه وزن داشتند. نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان دادند که وضعیت تغذیه ای کودکان ۶-۵ ساله کانون شکوفا نسبتا مناسب است؛ اما از آنجایی که احتمال کمبود ریزمغذی ها وجود دارد، پیشنهاد می شود این مهم در مطالعات آتی مورد بررسی قرار گیرد.

نویسندگان

رامین تقی زاده

Student Research Committee, Faculty of public health Branch, Iran University of medical sciences, Tehran, Iran

ایمان امیری

Department of Nutrition Research, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مجتبی خادم الحسینی

Department of Nutrition, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

سیده طیبه رهیده

Department of Nutrition, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :