مقایسه تطبیقی برنامه درسی دوره دکتری پرستاری در ایران و نروژ
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 14، شماره: 10
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 214
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-14-10_005
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تضمین کیفیت برنامه های دکتری پرستاری تاثیر قابل توجهی بر پیشبرد و بهبود اهداف آموزشی حرفه پرستاری خواهد داشت؛ از این رو، مطالعات تطبیقی به منظور روشن و مشخص نمودن نقاط قوت و ضعف برنامه های آموزشی در کشورهای مختلف دنیا انجام می شوند. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف مقایسه تطبیقی برنامه درسی دوره دکتری پرستاری در کشورهای ایران و نروژ صورت گرفت.
روش بررسی: مطالعه توصیفی- تطبیقی حاضر در سال ۱۳۹۹ با هدف مقایسه برنامه درسی دوره دکتری پرستاری در دو کشور ایران و نروژ انجام شد. از طریق جستجوی اینترنتی با واژگان کلیدی مرتبط، داده های مورد نیاز جمع آوری گردید و سپس با استفاده از الگوی چهار مرحله ای Beredayشامل: توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه، نقاط اشتراک و افتراق دو برنامه درسی ارزیابی و تحلیل شد.
یافته ها: با وجود شباهت کامل نقش های دانش آموختگان در برنامه درسی دو کشور و همچنین تشابه نسبی در محتوای برنامه درسی آن ها، سایر موارد از جمله طول دوره، گرایش ها، اهداف و نحوه پذیرش دانشجو در دوره دکتری پرستاری دو کشور ایران و نروژ متفاوت بود.
نتیجه گیری: نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر بیانگر نقاط قوتی همچون داشتن چشم اندازی مشخص با اهداف ذکر شده دقیق در جهت حصول آن و نیز نقاط ضعفی نظیر عدم توجه کافی به حیطه بالینی رشته پرستاری در برنامه درسی دکتری پرستاری ایران در مقایسه با کشور نروژ بود؛ بنابراین لازم است با بازنگری در برنامه درسی جاری، کمبودهای موجود پوشش داده شود تا از این طریق شاهد حضور فارغ التحصیلانی توانمند در هر دو عرصه پژوهش و بالین نظام آموزش پرستاری کشور باشیم.
کلیدواژه ها:
Educational planning ، Curriculum ، Nursing ، Iran ، Norway ، برنامه آموزشی ، برنامه درسی ، پرستاری ، ایران ، نروژ
نویسندگان
سارا امانیان
Student Research Committee, Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Semnan University of Medical Sciences
منیر نوبهار
Nursing Care Research Center, Semnan University of Medical Sciences
حسن بابامحمدی
Nursing Care Research Center, Semnan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :