بررسی رضایت زناشویی و عوامل مرتبط با آن در زنان مراجعه کننده به کلینیک زنان شهرستان جهرم در سال ۱۳۹۹
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 15، شماره: 8
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 208
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-15-8_003
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: رضایت زناشویی یکی از مفاهیمی است که باعث ایجاد سلامت جنسی در فرد می شود و یکی از مهم ترین علل تاثیرگذار در خانواده داشتن رضایت زناشویی است. هدف از انجام این مطالعه بررسی رضایت زناشویی در زنان مراجعه کننده به کلینیک زنان شهرستان جهرم است.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی است که در سال ۱۳۹۹ با مشارکت ۱۹۴ نفر از زنان مراجعه کننده به کلینیک زنان شهرستان جهرم با استفاده از نمونه گیری آسان و در دسترس صورت گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات مشخصات فردی اجتماعی و پرسش نامه رضایت زناشویی اینریچ بود.
یافته ها: اکثریت زنان (۴۹ درصد) دارای رضایت زناشویی زیاد و ۱/۱۹ درصد رضایت خیلی زیاد بودند. بین مدت زمان زندگی مشترک و رضایت زناشویی همبستگی معکوس و معنی داری وجود داشت (۰۳/۰=P، ۲/۰- =r). همچنین بین تعداد فرزند و میزان رضایت زناشویی نیز همبستگی معکوس و معنی داری مشاهده شد (۰۰۲/۰=P، ۲/۰- =r). بین سطح درآمد با میزان رضایت زناشویی ارتباط معنی داری مشاهده شد (۰۴/۰=P، ۶/۲=(۱/۴)F).
نتیجه گیری: میزان رضایت زناشویی در زنان شهرستان جهرم در محدوده متوسط به بالاست و مولفه مدت زمان زندگی مشترک و تعداد فرزندان از عواملی بود که در بهبود رضایت زناشویی زنان نقش داشت. بنابراین عوامل جمعیت شناختی با میزان رضایت زناشویی افراد رابطه دارد و با توجه به تاثیر رضایت زناشویی بر استحکام و پایداری خانواده، ضروری است در تدوین برنامه ریزی های اجتماعی، ویژگی های محیطی و جمعیت شناختی زوجین جهت ارتقای سطح سلامت خانواده ها مد نظر قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
Women ، Women's clinic ، Marital satisfaction ، Related factors ، زنان ، کلینیک زنان ، وضعیت تاهل ، عوامل مرتبط ، ازدواج
نویسندگان
اطهر راسخ جهرمی
Department of Obstetrics and Gynecology, Women’s Health and Disease Research Center, Jahrom University of Medical Sciences, Jahrom, Iran.
نوید کلانی
Research center for social Determinants of Health, Jahrom University of Medical Sciences, Jahrom, Iran.
فریده مقرب
Women’s Health and Disease Research Center, Jahrom University of Medical Sciences, Jahrom, Iran.
رضوان حیدری
Vice Chancellor for Health, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :