تاثیر رسانه بر تصویر پرستاری در جامعه جهانی: یک مطالعه مروری سیستماتیک
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 15، شماره: 7
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 266
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-15-7_001
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تصویر پرستاری ارتباطی تنگاتنگ با هویت و نقش پرستاران دارد و در این بین رسانه ها سهم بسزایی در ترسیم تصویر مثبت یا منفی از حرفه پرستاری خواهند داشت. این مطالعه مروری سیستماتیک، با هدف بررسی تاثیر رسانه بر تصویر پرستاری در جامعه جهانی انجام شده است.
روش بررسی: در این مطالعه، در شهریور سال ۱۳۹۹، جهت یافتن مطالعات مرتبط با هدف ذکرشده، بدون محدودیت زمانی تا سال ۲۰۲۰ در پایگاه های اطلاعاتی ملی SID ، Magiran ، IranMedex و بین المللی Web of Science ، Scopus ، PubMed و با کلمات کلیدی حرفه پرستاری (Nursing Profession)، تصویر پرستاری (Nursing Image)، تصویر عمومی پرستاری (Nursing Public Image) و رسانه گروهی / اجتماعی (Social / Mass Media) جست وجوی اینترنتی انجام شد. پانزده مقاله منطبق با معیارهای ورود از بین تمام مقالات استخراج شده جهت ارزیابی کیفیت مقالات بررسی شده و در گام آخر، داده های مقالات منتخب نهایی در جدول های استخراجی وارد شدند.
یافته ها: از مجموع ۹۵۸ مقاله حاصل از جست وجو، تعداد هفت مقاله منطبق با معیارهای ورود وارد مطالعه شدند. مهم ترین تاثیرات رسانه بر تصویر حرفه پرستاری شامل تاثیر رسانه بر تصویر آکادمیک و تصویر بالینی حرفه، نقش های حرفه پرستاری، سوگیری خبری و سوگیری جنسیتی رسانه نسبت به حرفه پرستاری بود.
نتیجه گیری: جهت بهبود تصویر عمومی حرفه پرستاری، نظارت و مراقبت بر تولیدات اصحاب رسانه از یک سو و از سوی دیگر، حضور هرچه پررنگ تر پرستاران در رسانه به منظور معرفی واقعیت حرفه خویش، در شنیدن صدای پرستاران راهکار کمک کننده ای خواهد بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سارا امانیان
Student Research Committee, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran.
منیر نوبهار
Nursing Care Research Center, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran.
نیره رئیس دانا
Social Determinants of Health Research Center, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :