مطالعه اثر زمان و دمای کربورهکردن و بهینهسازی سیکل عملیات سخت-کاری سطحی به منظور افزایش ضخامت و سختی لایه کربوره شده در فولاد16MnCr5
محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عملیات حرارتی مواد
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,723
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICMH03_023
تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1391
چکیده مقاله:
باتوجه به کاربرد وسیع فولادهای سمانتاسیون درساخت قطعاتی که نیازمند سطحی با مقاومت به سایش بالا هستند عملیات کربوره کردن به عنوان یکی از روشهای پرحجم درفرایندهای سخت کاری سطحی از اهمیت ویژه ای برخوردار است دراین مطالعه فولاد 16MnCr5 براساس استفاده گسترده آن درساخت قطعاتی مانند چرخ دنده ها پینها و ... که بعدا زماشین کاری نهایی مورد عملیات سخت کاری سطحی قرارمیگیرند انتخاب واثردما و زمان کربن دهی و شرایط سیکل عملیات سخت کاری بعداز کربوره درسختی و ضخامت لایه کربوره شده مطالعه شد ابتدا نمونه ها دردماهای 900 و 930 و 960 درجه سانتیگراد به 4 الی 12 ساعت کربوره شدند و بعدمورد عملیات سخت کاری مستقیم و چندمرحله ای قرارگرفتند درنهایت نتیجه گیری شد با ارجح قرار دادن دمای 960 درجه سانتیگراد نسبت به سایردماها درمرحله کربوره کردن می توان زمان لازم برای رسیدن به ضخامت موردنظر برای کربوره کردن را کاهش داد و سپس به منظور کاهش آستنیت باقیمانده مرحله سخت کاری را بطور جداگانه انجام داد دراین حالت قبل از سخت کاری برای ریزکردن دانه های رشد کرده نمونه ها را تا دمای 850 درجه سانتیگراد آستنیته و سپس تا دمای محط درهوا سرد شد. بدین ترتیب با انتخاب دما و سیکل عملیات سخت کاری مناسب ضمن صرفه جویی درزمان به خواص مورد نظر دست پیدا کردیم.
کلیدواژه ها:
فولاد سمانتاسیون - کربوره کردن - سخت کاری سطحی - سخت کاری چندمرحله ای
نویسندگان
محمد طهماسبی
کارشناس ارشد مهندسی مواد گرایش شکل دادن فلزات
فاطمه رفعت
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی متالورژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج،
حسن عبدالله پور
استادیار گروه مهندسی مواد دانشگاه سمنان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :