مقایسه اثربخشی رفتاردرمانی شناختی متمرکز بر بهبود خواب با شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و آموزش شادکامی فوردایس بر سرمایه عاطفی زنان مبتلا به میگرن
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 26، شماره: 4
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 360
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-26-4_009
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1401
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: افزایش سرمایه عاطفی در زنان مبتلا به میگرن یکی از راهبردهای ارتقای سلامت روان شناختی در این بیماران است. بنابراین این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی رفتاردرمانی شناختی متمرکز بر بهبود خواب با شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و آموزش شادکامی فوردایس بر سرمایه عاطفی زنان مبتلا به میگرن انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با پیگیری دوماهه با سه گروه آزمایش و یک گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل زنان مبتلا به میگرن مراجعه کننده به مراکز روانپزشکی شهر کرمان در سال ۱۳۹۹ بود که از بین آن ها، ۶۰ نفر به صورت دردسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه آزمایش و یک گروه کنترل (هر گروه ۱۵ نفر) و تحت درمان رفتاردرمانی شناختی متمرکز بر بهبود خواب، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و آموزش شادکامی فوردایس قرار گرفتند. برای سنجش متغیر وابسته از پرسشنامه سرمایه عاطفی گل پرور استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و از طریق نرم افزارSPSS ویرایش ۲۴ تحلیل شد.
نتایج: نتایج نشان داد که بین اثربخشی رفتاردرمانی شناختی متمرکز بر بهبود خواب، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و آموزش شادکامی فوردایس بر افزایش سرمایه عاطفی تفاوت معناداری وجود ندارد (۱=P) و هر سه درمان در افزایش سرمایه عاطفی به یک اندازه اثربخش هستند (۰/۰۰۱=P).
نتیجه گیری: براساس نتایج مطالعه حاضر، رفتاردرمانی شناختی متمرکز بر بهبود خواب، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و آموزش شادکامی می توانند در مراکز روانپزشکی برای افزایش سرمایه عاطفی زنان مبتلا به میگرن، استفاده شوند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آیدا الهام
Department of Psychology, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, I.R. Iran.
محسن گل پرور
Department of Psychology, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, I.R. Iran.
ایلناز سجادیان
Department of Psychology, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, I.R. Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :