بررسی ارتباط میزان ابتلا به کووید-۱۹ با بیماری های زمینه ای در بیماران بستری
محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 24، شماره: 3
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 185
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-24-3_008
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و اهداف: کووید-۱۹ در افراد با بیماری زمینه ای با مخاطراتی همراه است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط میزان ابتلا به کووید-۱۹ با بیماری های زمینه ای در بیماران بستری بیمارستانی در شهر خواف انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی از اسفندماه سال ۱۳۹۸ تا مرداد ماه سال ۱۳۹۹ با بررسی پرونده بستری ۲۱۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ از بخش کرونا و ۱۰۵ بیمار غیرمبتلا به کووید-۱۹ از بخش ارتوپدی که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند، انجام شد. استخراج داده های مربوط به اطلاعات دموگرافیک و بیماری زمینه ای با استفاده از بررسی پرونده بستری بیماران انجام شد. داده ها با آزمون های آماری کای اسکوار و رگرسیون لجستیک تجزیه وتحلیل شد.
یافته ها: توزیع فراوانی ابتلا به بیماری های زمینه ای در بیماران دو گروه مبتلا به کرونا و غیرمبتلا دارای تفاوت معناداری بود (۰۰۱/۰>p). فراوانی نسبی ابتلا به بیماری های دیابت، فشارخون، کلیوی و بیماری های قلبی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ نسبت به بیماران غیرمبتلا به طور معناداری بیشتر بود (۰۱/۰>p).
نتیجه گیری: دراین مطالعه شانس ابتلا به کووید۱۹ در افراد دارای بیماری زمینه ای بیشتر بود. بنابراین سیاستگذاران عرصه بهداشت و درمان باید برنامه هایی جهت آموزش مناسب، حمایت وآگاه سازی بیماران دارای بیماری زمینه ای ارائه کنند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رسول رئیسی
Department of Health Services Management, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
زهرا عباسی
Akbar Clinical Research & Development Unit, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
مهدی راعی
Health Research Center, Life Style Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
کیاوش هوشمندی
Department of Food Hygiene & Quality Control, Division of Epidemiology & Zoonoses, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :