رابطه تیپ شخصیتی و کیفیت زندگی با تعارض زناشوییدر پرستاران شهر اصفهان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP08_1936
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 153
نویسندگان
استاد راهنما، دانشگاه مرکز مازندران
دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره خانواده دانشگاه پیام نور ساری
چکیده
پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه تیپ شخصیتی و کیفیت زندگی با تعارض زناشویی پرستاران شهر اصفهان انجام گرفت. روش پژوهش همبستگی بود. جامعه ی مورد نظر کلیه پرستاران متاهل و شاغل بیمارستانهای شهر اصفهان بود. نمونه ی موردنظر به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای تصادفی با استفاده از جدول مورگان ۳۰۰ نفر انتخاب شدند. در این پژوهش برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه ی تیپ شخصیتی مایرز-بریگز، فرم کوتاه مقیاس کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL-BREF) و پرسشنامه تجدیدنظر شده ی تعارضزناشویی (۲۰۰۸ ,.Sanaei et al) استفاده شد و برای تجزیه و تحلیل داده های فرضیه ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون که توسط نرم افزار SPSS در سطح اطمینان ۹۵ درصد انجام گرفته است، همبستگی بنیادی و رگرسیون و خطیرگرسیونچندگانه) و آزمون کولموگروف اسمیرنف استفاده شد. نتایج به دست آمده بیانگر این بود که بین همه ی مولفه های تیپ شخصیتی به جز دو مولفه ی شهودی احساسی برونگرا و حسی احساسی برون گرا رابطه ی معناداری با تعارض زناشویی وجود دارد. بیشترین ضریب همبستگی مربوط به متفکر شهودیدرون گرا (ESFP) با مقدار ۰/۴۶۸ است و در حالت کلی ضریب همبستگی پیرسون بین تیپ شخصیتی و تعارض زناشویی برابر۰/۳۶۵ و سطح معنیداری آن برابر۰/۰۰۰ شده است که کمتر از۰/۰۵ است، بنابراین بین تیپ شخصیتی با تعارض زناشویی رابطه وجود دارد. همچنین نتایج نشان میدهد که بین همه ی مولفه های کیفیت زندگی با تعارض زناشویی رابطه ی معناداری وجود دارد.کلیدواژه ها
تیپ شخصیتی، کیفیت زندگی، تعارض زناشویی، پرستارانمقالات مرتبط جدید
- تبیین نوجوانی ومبانی روان شناسی هویت
- بررسی شروط ضمن عقد از دیدگاه خانواده درمانی
- پیش بینی هویت دینی فرزندان بر اساس سلامتخانواده و عمل به باورهای دینی والدین
- پیش بینی بی ثباتی ازدواج بر اساس الگوهای ارتباطی،رفتارهای کنترل گرایانه و چشم انداز زمان
- اثربخشی آموزش حل مسئله بر نشاط ذهنی وبهزیستی روان شناختی فرزندان طلاق
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.