بررسی میزان آگاهی معلمان مقطع ابتدایی شهرستان کهنوج از نظریه های شناختی و روانی و به کارگیری آن در تدریس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP08_1656
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نصراله جهانگیری نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس-ایران

امین رئیسی آهوان

کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید بهشتی بندعباس-ایران

یوسف طالبی فرد

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه شهید باهنر کرمان-ایران

مرتضی آغاز

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بندعباس-ایران

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی میزان آگاهی معلمان مقطع ابتدایی شهرستان کهنوج از نظریه های شناختی و روانی و به کارگیری آن در تدریس انجام پذیرفت. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه معلمان مقطع ابتدایی شهرستان کهنوج به تعداد ۴۰۰ نفر بود و حجم نمونه آن با استفاده از فرمول کوکران ۱۹۶ نفر محاسبه شد. ابزار گردآوری دادهها در این پژوهش دو پرسشنامه محقق ساخته به همراه فرم چک لیست مشاهده عملکرد معلمان در بهره گیری از الهامات ماخوذ از نظریه های شناخت گرا در تدریس بود که پایایی پرسشنامه در پژوهش حاضر به روش آلفای کرونباخ ۰/۸۴ محاسبه شد. براساس نتایج حاصل از فرضیات تحقیق میزان معلومات معلمان مقطع ابتدایی شهرستان کهنوج از نظریه های شناخت گرا در سطح پایین تر از متوسط است، به طوری که میانگین نمره های معلمان این دوره در ارتباط با نظریه های شناخت گرا در آزمون سنجش نظریه های شناخت گرای کودکان کمتر از ۱۰ است. همچنین نتایج نشان داد بیش ترین کاربرد نظریه های شناخت گرا در کلاس درس و فرایند تدریس در حوزه نظریه پردازش اطلاعات و کم ترین آنها در حوزه نظریه فراشناخت بوده است. گذراندن دوره های آموزش ضمن خدمت، میزان تحصیلات و رشته تحصیلی (علوم تربیتی و رشته های مرتبط با آموزش دانش آموزان) در میزان آشنایی و معلومات معلمان و کاربست از نظریه های شناخت گرای دانش آموزان موثر بوده است.

کلیدواژه ها

نظریه های شناخت گرا، تدریس، معلم، دوره ابتدایی، شهرستان کهنوج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.