ارتباط بین حس انسجام با میزان استرس، اضطراب و افسردگی زنان مبتلا به سرطان پستان در شهرستان تربت حیدریه، ۱۳۹۸
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 158
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NMJ-30-2_002
تاریخ نمایه سازی: 9 مهر 1401
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در زنان است. حس انسجام از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر سلامت روانی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین حس انسجام با میزان استرس، اضطراب و افسردگی زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی تحلیلی در سال ۱۳۹۸ روی ۲۰۰ زن مبتلا به سرطان پستان در شهرستان تربت حیدریه انجام شد. ابزارهای استفاده شده در این مطالعه شامل فرم اطلاعات فردی، پرسش نامه ۱۳ سوالی حس انسجام آنتونوسکی و پرسش نامه ۲۱ سوالی افسردگی، اضطراب و استرس بود. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و آزمون های توصیفی و استنباطی تجزیه وتحلیل شدند. سطح معنی داری ۰.۰۵ P< در نظر شد.
یافته ها: برای بررسی تاثیر حس انسجام و عوامل دموگرافیک بر استرس، اضطراب و افسردگی از مدل های رگرسیون خطی استفاده شد. نتایج نشان داد حس انسجام بر متغیرهای استرس، اضطراب و افسردگی موثر بوده است (۰.۰۵>P)، به طوری که با افزایش یک نمره به حس انسجام، متوسط نمرات استرس، اضطراب و افسردگی به ترتیب ۰.۰۹، ۰.۱۱ و ۰.۰۷ کاهش یافتند.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده ارتباط حس انسجام با استرس، اضطراب و افسردگی در زنان مبتلا به سرطان پستان است، به طوری که هرچه حس انسجام افراد قوی تر باشد، استرس ادراک شده، اضطراب و افسردگی کمتری را تجربه خواهند کرد. این موضوع به سازگاری بهتر با بیماری، بهبود کیفیت زندگی و سلامت روان بیماران منجر خواهد شد.
کلیدواژه ها:
Anxiety ، Breast Cancer ، Depression ، Sense of Coherence ، Stress ، استرس ، اضطراب ، افسردگی ، حس انسجام ، سرطان پستان
نویسندگان
حمیده یعقوبی
Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences, Torbat Heydariyeh, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :