ارزیابی توان های اکولوژیکی به منظور پهنه بندی اکوتوریسم با استفاده از GIS مورد مطالعه: استان گیلان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین همایش علمی سراسری دانشجویی جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: IGSCUT04_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لطف الله ملکی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه شهید بهشتی

بهرام ایمانی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه شهید بهشتی

مسعود حیدروند

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

اکوتوریسم را گردشگری با هدف مشاهده و مطالعه طبیعت بکر، حیات وحش و فرهنگ های مختلف و نیزرسیدن به آرامش در محیط طبیعی تعریف کرده اند. بررسی جغرافیای طبیعی و نیز ارزیابی هر کدام از جاذبه های بوم شناختی قابل سرمایه گذاری در ایران بیان گر آن است که درکشورمان ، اکوتوریسم یک منبع اقتصادی کم نظیر، خاص، بسیار مستعد و البته رها شده به حال خود است. از طرف دیگرتوسعه اکوتوریسم درمناطق بدون توان، تمرکز شدید آن دریک منطقه و همچنین عدم توزیع آن در مناطق مناسب و بهره برداری بیش از حد منابع و امکانات ، اثرات زیان بخش و نامطلوبی را به بارخواهد آورد. منطقه مورد مطالعه دراین تحقیق عرصه های طبیعی استان گیلان درشمال ایران می باشد. از آن جا که این منطقه ، ناحیه ی تماس زیست بوم های آبی و خشکی است به جهت منابع غنی خود در معرض بیشترین بهره برداری قرار دارد، روش تحقیق در این کار پژوهشی توصیفی- تحلیلی بوده واز روش های کتابخانه ای واسنادی برای گردآوری اطلاعات در آن استفاده شده است واز ابزارGIS و روش دکتر مخدوم برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و ارزیابی توان های زیست محیطی بهره برده شده تا عرصه های طبیعی استان گیلان را به منظور بهره برداری واستقرار فعالیت های اکوتوریسم گسترده و متمرکز معرفی کند.داده های مورد استفاده شامل زمین شناسی، خاک، پوشش گیاهی، شیب، جهت و ارتفاع می باشد که ابتدا این لایه ها رقومی شده تا نقشه تهیه شود و سپس به تجزیه و تحلیل آن پرداخته و در نهایت توان های گردشگری متمرکز و گسترده در این استان مشخص شده است

کلیدواژه ها

اکوتوریسم، روستا، ارزیابی توانGIS،استان گیلان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.