بررسی اثر آسیاب و عملیات حرارتی بر روی ساختار و مشخصه های الکتروشیمیایی ماده کاتدی لیتیم آهن فسفات در باتری های لیتیم-یون
محل انتشار: اولین همایش ملی باتری لیتیومی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 144
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
LBC01_062
تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1401
چکیده مقاله:
لیتیم آهن فسفات اولیوینی (LiFePO۴)، به عنوان یک ماده کاتدی امیدبخش برای باتری های لیتیم-یون، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. فرایندهای مختلفی برای سنتز LiFePO۴ توسعه یافته اند. در حال حاضر، روش حالت جامد به طور گسترده برای تولید انبوه توسط صنعت پذیرفته شده و این روش به خاطر سادگی فرایند و قیمت پایین، به عنوان یکی از فرایندهای پر کاربرد برای ساخت LiFePO۴ شناخته شده است. در این مقاله مواد کاتدی LiFePO۴ با استفاده از روش حالت جامد، با کمک آسیاب کردن تهیه شدند و اثر زمان های گوناگون آسیاب بر روی مشخصات نمونه ها با استفاده از پراش اشعه ایکس و تست کارایی الکتروشیمیایی بررسی شد. به منظور ساده سازی روش حالت جامد، مدت زمان آسیاب از h ۶ به ۵، ۴، ۳ وh ۲ کاهش یافت و نهایتا در یک نمونه، آسیاب حذف شد. هم چنین، در یک سنتز نیز عملیات حرارتی به صورت پیوسته و بدون سرد کردن میانی انجام شد. نتایج نشان داد که موقعیت پیک های XRD نمونه بدون آسیاب، با الگوی LiFePO۴ خالص تطابق چندانی ندارد. علاوه بر این، ظرفیت دشارژ با حذف سرد کردن نمونه بین دو کوره، نسبت به نمونه های با دو عملیات حرارتی کاهش یافت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علیرضا مادرام
دانشیار، شیمی تجزیه، دانشگاه صنعتی مالک اشتر- مجتمع دانشگاهی شیمی و مهندسی شیمی، تهران
رامین بدرنژاد
استادیار، مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر- مجتمع دانشگاهی شیمی و مهندسی شیمی، تهران
محبوبه فرجی
محقق، دکترای شیمی کاربردی ، سازمان توان- گروه صنعتی شهید عارفی، تهران