میزان کاهش مصرف انرژی خانگی با اصلاح جزییات معماری بام سبز در منطقه گرم و نیمه خشک، دزفول (ایران)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 180

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ATJIK-6-11_011

تاریخ نمایه سازی: 5 مهر 1401

چکیده مقاله:

بیان مسئله: در مبحث اقلیم و معماری تاثیر پذیرترین عنصر ساختمانی در برابر عوامل اقلیمی بام ساختمان هاست. انرژی دریافتی بام ها در تابستان بسیار بیشتر از سایر جداره های ساختمانی است که منجر به افزایش انرژی مصرفی سامانه خنک کننده در فضای زیر بام می گردد. از طرفی عمده مصرف انرژی در سرمایش، انرژی الکتریکی به عنوان انرژی گرانتر می باشد که سهم زیادی در هزینه های مصرفی خانوار خواهد داشت. در زمستان ها نیز اتلاف حرارت بام از فضای داخل به محیط بیرون منجر به افزایش مصرف انرژی سامانه گرمایش می شود لذا تاثیر قابل توجهی بر مصرف انرژی خانگی دارند. یکی از پیشنهادات قابل اجرا به منظور کاهش انتقال گرما از جداره سقف، استفاده از بام سبز می باشد. قابلیت بام‎سبز بسته به شرایط اقلیمی هر منطقه متفاوت است بنابراین می بایست تمامی شاخص های موثر بر عملکرد حرارتی بام سبز با شرایط آب و هوایی منطقه مطابقت داشته باشد.سوال تحقیق: لایه های تشکیل دهنده بام سبز در بهسازی حرارتی ساختمان های مسکونی بر انرژی مصرفی و آسایش حرارتی ساکنان در شرایط اقلیمی شهرستان دزفول چه تاثیری دارند؟ و بهینه ترین جزییات بام سبز از بعد کاهش مصرف انرژی خانگی در موقعیت جغرافیایی شهر دزفول کدام است؟هدف تحقیق: بررسی عوامل تاثیرگذار بام سبز در جهت افزایش کارکرد حرارتی آن و پیشنهاد الگوی مناسب بام سبز در شرایط آب و هوایی شهرستان دزفول می باشد.روش تحقیق: بدین منظور در مطالعات اولیه بام سبز ابتدا از روش تحقیق کیفی استفاده شده است؛ در ادامه با استفاده از روش تحقیق تجربی و انتقال داده های حاصل از بررسی منابع، آمار ایستگاه هواشناسی شهرستان دزفول و نرم‎افزارهای “کنسولتنت کلایمیت”و "دی ویو" به نرم‎افزار شبیه‎ سازی "دیزاین بیلدر" تاثیر شاخصه ها و عوامل موثر بر عملکرد حرارتی بام سبز در شرایط اقلیمی شهرستان دزفول مورد بررسی قرار گرفت تا بهینه ترین حالت برای لایه های تشکیل دهنده بام سبز منطقه تعیین گردد.مهم ترین یافته ‎ها و نتیجه گیری تحقیق: اندازه‎گیری ها نشان می دهد که گونه های گیاهی دارای برگ های پهن، رشد پایین، عمق کم بستر، لایه زهکش از جنس خرده لاستیک بازیافت شده و ایجاد لایه هوا نقش موثری در عملکرد حرارتی بام سبز شهرستان دزفول ایفا می کند و به طور کلی اصلاح لایه های بام سبز موجب کاهش kWh/m۲ ۸/۴۲ معادل۲/۲۹ درصد از انرژی کل مصرفی ساختمان شبیه‎ سازی شده می گردد.

کلیدواژه ها:

بام سبز ، بهینه سازی مصرف انرژی ، دزفول ، ساختمان ، اقلیم و معماری

نویسندگان

مریم حسینی

کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، ایران

محسن بینا

استادیار گروه معماری، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اقبالی، سید رحمان ؛صادقی، نگار؛ رزاق رستمی، مهناز (۱۳۹۹). ارزیابی ...
  • ترازنامه انرژی ایران (۱۳۹۲)، تهران، معاونت امور برق و انرژی ...
  • Energy Information Administration (EIA). U.S. Natural Gas Prices ۲۰۱۹. https://www.eia.gov/dnav/ng/NG_PRI_SUM_DCU_NUS_M.htm ...
  • نمایش کامل مراجع