آموزش ترکیبی و کلاس درس وارونه در آموزش دانشجویان پزشکی: طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 104

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

VCMMU01_033

تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1401

چکیده مقاله:

هدف: امروزه به کارگیری شیوه های الکترونیکی در آموزش دروس رشته های مختلف علوم پزشکی در همه کشورهای جهان به سرعترو به گسترش است. توسعه کیفی آموزش عالی در نظام سلامت با استفاده از شیوه های نوین آموزشی، راهبردی مناسب برای پاسخ بهنیازهای ملی و بین المللی است. هدف از مطالعه حاضر، طراحی و اجرای بخش تئوری دوره فیزیوپاتولوژی گوارش دانشجویان رشتهپزشکی عمومی با شیوه آموزش ترکیبی و ارزشیابی آن می باشد. مواد و روش: این مطالعه بر اساس طرح دانش پژوهانه آموزشی که شامل سه مرحله ی طراحی، اجرا و ارزشیابی پایانی میباشد؛ انجام شد. در این مطالعه ۱۲۷ نفر (نیمسال ۱-۹۵ (۲۳ نفر)، نیمسال ۲- ۹۵ (۳۰ نفر)، نیمسال ۱-۹۶ (۳۶ نفر۹، نیمسال ۲-۹۶ و دانشجویان گروه هدف ( ۳۸ نفر)) از دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود که واحد فیزیوپاتولوژی گوارش را با یک استاد در چهار نیمسال منتهی به سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ انتخاب کرده بودند، بررسی شدند در این دوره برای مرحله طراحی، از الگوی طراحی آموزشی ASSURE و برای تدریس از روش آموزش ترکیبی با مدل کلاس وارونه استفاده شد. مقایسه میانگین نمرات دانشجویان چهار نیمسال مذکور با استفاده از آنالیز واریانس و آزمون تعقیبیبونفرونی انجام گرفت. نتایج: میانگین نمرات در آزمون پایانی دانشجویان این درس طی نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ در مقایسه با سه نیمسال تحصیلی قبل از آن ۱-۹۵، ۲-۹۵ و ۱-۹۶ با یک استاد و روش تدریس سنتی، به طور معنی داری ۲/۲۶ نمره افزایش نشان داد P-Value<۰/۰۰۱ نتیجه گیری: آموزش به شیوه یادگیری ترکیبی و به کارگیری مدل کلاس وارونه در درس فیزیوپاتولوژی گوارش موجب افزایشمیانگین نمره دانشجویان در ارزشیابی پایانی گردید. دانشجویان می شود. پیشنهاد می گردد این روش در برنامه های آموزش سایر دروستئوری رشته پزشکی و سایر رشته های تحصیلی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور مورد استفاده قرار گیرد.

نویسندگان

مهرنوش خشنودی فر

دکترای تخصصی، برنامه ریزی یادگیری الکترونیکی، گروه یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی دانشکده مجازی، آموزش پزشکی و مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

حمید واحدی

دکترای فوق تخصصی، بیماری های گوارش بالغین، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.

میترا طاهری

کارشناس ارشد، یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

محمدحسن امامیان

دکترای تخصصی، اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.

فریده صادقیان

دکترای تخصصی پژوهشی، مهندسی بهداشت حرفه ای، مرکز تحقیقات علوم رفتاری و اجتماعی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود شاهرود، ایران.