بررسی تاثیر یادگیری الکترونیکی بر توسعه دانش و میزان توانمندی مراقبین سلامت در بیماری سل

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 126

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

VCMMU01_008

تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1401

چکیده مقاله:

هدف: شناسایی، پرورش و روزآمدسازی ظرفیت ها، و قابلیت های نیروی انسانی نقش بسیار تعیین کننده ای در بقاء و ادامه حیاتسازمان در محیط های رقابتی دارد و به طور قطع هرگونه بی توجهی به این قابلیت ها به عنوان منابع استراتژیک و سرمایه های دانشیموجب می شود که سازمان ها قربانی تغییرات و رقابتهای شدید عصر حاضر شوند؛ از همین رو این پژوهش با هدف بررسی تاثیریادگیری الکترونیکی بر توسعه دانش و میزان توانمندی مراقبین سلامت در بیماری سل انجام گرفت.روش: بدین منظور از روش تجربی پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مراقبین سلامت مرکزبهداشت شماره ۵ شهر مشهد در سال ۱۳۹۷ بودند که از این تعداد ۶۰ نفر با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و به شیوه تصادفیدر دسترس در گروه کنترل و آزمایش دسته بندی شدند. جهت آموزش در گروه کنترل از شیوه های آموزشی سنتی و مراجعهحضوری افراد به مرکز بهداشت شماره ۵ و تدریس حضوری استفاده شد. برای آموزش گروه آزمایش نیز از بسته آموزشی چند رسانه ایبا استفاده از پکیج مولتی مدیا براساس کتابچه وزارت بهداشت در بیماری سل و بستر شبکه های اجتماعی استفاده شد و برای ارزیابی میزان توسعه دانش و توانمندی گروه هدف از چک لیست وزارت بهداشت استفاده شد و جهت تجزیه و تحلیل داده ها، نرم افزار SPSS استفاده گردید.نتایج: یافته های تحقیق نشان داد که، بین میزان دانش و توانمنندی مراقبین سلامت قبل و بعد از آموزش تفاوت معناداری وجود دارد.همچنین نتایج تحلیل داده ها نشان دهنده آن است که در پس آزمون گروه کنترل و آزمایش از نظر توسعه دانش با هم اختلافمعناداری دارند و توسعه دانش در گروه آزمایش با توجه به روش یادگیری الکترونیکی افزایش یافته است. بعلاوه در پس آزمون گروهکنترل و آزمایش از نظر توانمندی با هم اختلاف معناداری دارند و روش یادگیری الکترونیکی بر توانمندی مراقبین سلامت در بیماریسل تاثیر معناداری دارد. نتیجه گیری: استفاده از رویکرد یادگیری الکترونیکی می تواند بر توسعه دانش و افزایش میزان توانمندی این گروه موثر باشد. یادگیریالکترونیکی روشی مکمل و حتی جایگزین برای اجرای آموزش های حرفه ای و ضمن خدمت در مراقبین سلامت محسوب می شودکه با توجه به انعطاف پذیری بالای زمانی و مکانی یادگیرنده – محور و غیره می تواند روشی اثربخش باشد.

نویسندگان

مهرنوش خشنودی فر

دکترای تخصصی، برنامه ریزی یادگیری الکترونیکی، گروه یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی، دانشکده مجازی، آموزش پزشکی و مدیریت،دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

سمیه اکبری فارمد

دکترای تخصصی، آموزش پزشکی، گروه آموزش پزشکی، دانشکده مجازی، آموزش پزشکی و مدیریت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران، ایران

فهیمه جامحمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد، یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی، دانشکده مجازی، آموزش پزشکی و مدیریت، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، تهران، ایران.