ترجمه و روانسنجی «پرسشنامه تجربه شغلی» در سازمان های ورزشی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 260

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHPM-11-5_004

تاریخ نمایه سازی: 2 مهر 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: تجربه شغلی از ویژگی ها و توانمندی های مختلف منابع انسانی سازمان ها می باشند که تاثیر فراوانی بر عملکرد کلی سازمان و دستیابی به اهداف سازمانی دارد. هدف از پژوهش حاضر، ترجمه و روانسنجی "پرسشنامه تجربه شغلی" در سازمان های ورزشی می باشد.  روش کار: روش پژوهش حاضر، روش شناسی می باشد. جامعه آماری پژوهش را کارکنان و مدیران وزارت ورزش و جوانان کشور تشکیل می دادند. ۳۸۰ تن به روش غیرتصادفی و در دسترس وارد پژوهش شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه جمعیت شناختی و "پرسشنامه تجربه شغلی" (Work Experience Questionnaires) می باشد. ابتدا نسخه اصلی "پرسشنامه تجربه شغلی" به فارسی ترجمه شد. نسخه نهایی ترجمه شده از فارسی به انگلیسی مورد بازنگری، اصلاح و جمع بندی قرار گرفت.  روایی صوری توسط۳۰ تن از مدرسین رشته مدیریت ورزشی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان و همچنین، مدیران فدراسیون های همگانی هندبال، بسکتبال و والیبال انجام شد. روایی سازه به روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی توسط  ۳۸۴ تن از کارکنان و مدیران وزارت ورزش و جوانان کشور اندازه گیری شد. پایایی به ۲ روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفاکرونباخ و پایایی ترکیبی با نمونه  فوق اندازه گیری شد. داده ها با نرم افزارهای آماری اس پی اس اس نسخه ۲۴ و لیزرل نسخه ۵/۸ تحلیل شد. یافته ها: روایی صوری تمام عبارت های نسخه نهایی پرسشنامه، از نظر متخصصان تاثیر بیشتر از ۵/۱ داشته و مورد تایید قرار گرفت. نتایج روایی سازه به روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی وجود ۱۰ مولفه را نشان داد. نتایج به دست آمده نشان داد بارهای عاملی برای هر ۱۰ عامل بزرگتر از ۴۰/۰ بوده که در کل ۹۵۳/۷۳ درصد از واریانس کل را تبیین می کند که نشان دهنده توان پیشگویی الگو است. نتایج ضرایب آلفای کرونباخ و پایایی مرکب، به ترتیب بیشتر از ۸۰/۰ و ۹۶/۰ به دست آمد.  نتیجه گیری: "پرسشنامه تجربه شغلی" دارای روایی و پایایی در جامعه ایرانی می باشد. پیشنهاد می گردد پژوهشگران  در حوزه منابع انسانی و همچنین تربیت بدنی از این پرسشنامه، به عنوان ابزاری روا و پایا استفاده نمایند.  

نویسندگان

ندا خاوری

Azad University, South Tehran Branch

اکبر آفرینش خاکی

Azad University, South Tehran Branch

فریده شریفی فر

Azad University, South Tehran Branch

حسن قاسمعلی پور

Azad University, South Tehran Branch

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Tang G, Chen Y, Jiang Y, Paillé P, Jia J. ...
  • https://doi.org/۱۰.۱۱۱۱/۱۷۴۴-۷۹۴۱.۱۲۱۴۷ Carter G.W, Cook K.W, Dorsey D.W. Career paths: Charting courses ...
  • https://doi.org/۱۰.۱۰۳۷/۰۰۲۱-۹۰۱۰.۷۳.۱.۴۶ Heslin P.A. Conceptualizing and evaluating career success. Journal of Organizational ...
  • نمایش کامل مراجع