مقاله علمی – پژوهشی: جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با سطوح مختلف روغن گیاهی کانولا بر شاخص های رشد، ترکیب لاشه و فعالیت آنزیم های گوارشی بچه تاسماهیان سیبری (Acipenser baerii)
محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 31، شماره: 3
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 211
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISFJ-31-3_001
تاریخ نمایه سازی: 23 شهریور 1401
چکیده مقاله:
تاثیر جایگزینی سطوح مختلف روغن ماهی کیلکا با روغن کانولا بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و آنزیم های گوارشی بچه تاسماهیان سیبری (Acipenser baerii) مورد بررسی قرار گرفت. ۱۸۰ عدد بچه ماهی (وزن متوسط ۰۹/۲±۵/۲۲ گرم) به مدت ۱۰ هفته با ۴ جیره غذایی پروتئین و چربی (۴۴ و ۱۴ درصد) ((۱: ۱۰۰ درصد روغن ماهی (FO۱۰۰)، ۲: ۱۰۰ درصد روغن کانولا (CO۱۰۰)،۳: ۵۰ درصد روغن ماهی + ۵۰ درصد روغن کانولا (CO۵۰+FO۵۰) و ۴: ۷۰ درصد روغن ماهی + ۳۰ درصد روغن کانولا (FO۱۰۰+CO۳۰)) تغذیه شدند. میانگین شاخص های رشد و کارایی غذا در بچهماهیان تغذیه شده با جیره های FO۱۰۰ و CO۱۰۰ به طور معنیداری نسبت به ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی مخلوطی از روغن کانولا و روغن ماهی (CO۵۰+FO۵۰ و FO۱۰۰+CO۳۰) کمتر بود (۰۵/۰p<). تغییر در نسبت روغن ماهی و روغن کانولا موجب تغییر معنی دار در رطوبت، چربی و خاکستر لاشه (۰۵/۰p<) شد، اما اثر معنی داری بر پروتئین لاشه نداشت (۰۵/۰p>). مقادیر آنزیم لیپاز و کیموتریپسین در ماهیان تغذیه شده با جیره CO۵۰+FO۵۰ به طور معنی داری بالاتر از ماهیان تغذیه شده با جیرههای FO۱۰۰و CO۱۰۰ بود (۰۵/۰p<). نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده ترکیبی از منابع روغن گیاهی و روغن جانوری به نسبت مساوی تاثیر بهتری بر شاخص های رشد، ترکیب لاشه و آنزیم های گوارشی تاسماهی سیبری در مرحله رشد دارد.
کلیدواژه ها:
Siberian sturgeon (Acipenser baeri) ، Canola oil ، Fish oil ، Growth performance and survival ، تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) ، روغن کانولا ، روغن ماهی ، عملکرد رشد و ترکیب لاشه
نویسندگان
محمود محسنی
Agricultural Research Education and Extension Organization
میرحامد سید حسنی
Agricultural Research Education and Extension Organization
منصور شریفیان
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
سمیه حسن پور
دانشگاه پیام نور گیلان، رشت، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :