بررسی اثر آمینوفیلین داخل وریدی بر میزان موفقیت سنگ شکن داخل حالب در بیماران با یورتروسکوپی مشکل
محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 3، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 249
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HRJB-3-2_006
تاریخ نمایه سازی: 22 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: اسپاسم حالب و درد ناشی از آن یکی از مشکلات انجام یورتروسکوپی است. بنابراین در این مطالعه اثر آمینوفیلین به صورت وریدی بر کاهش اسپاسم حالب در هنگام مواجه شدن با یورتروسکوپی مشکل مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روش ها: ۶۴ نفر بیمار با تشخیص سنگ حالب که بر اساس تصویر برداری انجام شده مورد تایید قرار گرفته بودند جهت یورتروسکوپی وارد مطالعه شدند. در حین یورتروسکوپی در مواجهه با اسپاسم یا تنگی حالب، آمینوفیلین بصورت وریدی (محلول یک آمپول ۲۵۰ میلی گرم داخل ۵۰ سی سی نرمال سالین) به بیمار تزریق شد. اطلاعات به دست آمده به روش آنالیز واریانس یک طرفه در نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
یافته ها: محدوده سنی افراد شرکت کننده در مطالعه ۱۸ تا ۵۰ سال بود. اثر گشاد کنندگی داروی آمینوفیلین وریدی روی ۲۵ نفر مناسب بود. اما ۳۹ نفر به دارو پاسخ مناسب ندادند و یورتروسکوپی موفق میسر نشد. در مواردی که یورتروسکوپی و سنگ شکنی انجام شد برای ۴ نفر به علت آسیب مخاطی حالب و ۵ نفر به علت عدم سنگ شکنی کامل کاتتر دبل جی تعبیه شد. بنابراین برای ۴۸ نفر کاتتر دبل جی تعبیه شد. ۱۱ نفر از ۳۹ نفری که به داروی آمینوفیلین پاسخ ندادند جهت انجام ESWL ارجاع داده شدند. ۶ نفر از ۲۵ نفری که به داروی آمینوفیلین پاسخ دادند دچار هماچوری خفیف و مختصر شدند ولی هیچکدام هماچوری بارز نداشتند. هیچکدام از بیماران دچار عفونت ادراری ، پارگی حالب و تب نشدند.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های این مطالعه می توان پیشنهاد کرد که تزریق آمینوفیلین در موارد یورتروسکوپی مشکل می تواند به عنوان یک راه حل مناسب در اختیار اورولوژیست قرار بگیرد تا از انجام یورتروسکوپی و TUL مجدد و تحمیل هزینه های بیشتر به بیمار و نیز از عوارض یورتروسکوپی جلوگیری شود.
کلیدواژه ها:
Renal Colic ، Aminophylline ، Ureteroscopy ، JJ Catheter ، Stone Breaking. ، رنال کولیک ، آمینوفیلین ، یورتروسکوپی ، دبل جی ، سنگ شکنی.
نویسندگان
علیرضا قدیان
Nephrology and Urology Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
فاطمه حیدری
Department of Urology, Faculty of Medicine, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
هادی برزگر بفروئی
Department of Urology, Faculty of Medicine, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :