فراوانی هلیکوباکترپیلوری در بافت لوزه و آدنوئید بیماران آدنوتانسیلکتومی شده با تست اوره آز سریع
محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 6، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 201
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HRJB-6-1_001
تاریخ نمایه سازی: 22 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: هلیکوباکترپیلوری باکتری گرم منفی میکروآئروفیلیک است که با استفاده از فاکتورهای خود مانند اوره آز، کاتالاز و لیپاز در مخاط معده و دئودنوم کلونیزه می شود. در حالی که معده بعنوان مخزن اصلی این باکتری در نظر گرفته می شود، بافت های دیگر نظیر حلقه والدیر، کیسه صفرا، لثه، ضایعات دهانی و پلاک دندانی نیز به عنوان مخازن بالقوه معرفی شده اند. مطالعات جدید، بافت آدنوتانسیلار را مستعد کلونیزاسیون هلیکوباکتر پیلوری معرفی می کند اما نتایج به دست آمده بسیار متناقض است. بنابراین در مطالعه حاضر ما سعی کردیم تا وجود این باکتری را در این بافت ارزیابی کنیم.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی که از مهر سال ۱۳۹۶ تا مهر ۱۳۹۷ صورت گرفت، موارد اندیکاسیون جراحی آدنوتانسیلکتومی فاقد سابقه مصرف آنتی بیوتیک و بیسموت در دو هفته اخیر، وارد مطالعه شدند. نمونه های ۲ تا ۵ میلیمتر، در ویالی پرشده تا نصف از محلول کیت آزمایش اوره آز وارد شدند. تغییر رنگ محلول از رنگ زرد به رنگ ارغوانی نتیجه مثبت و عدم تغییر رنگ پس از حداکثر یک ساعت، نتیجه منفی ثبت شد.
نتایج: درمجموع ۱۱۴ نمونه از ۶۴ بیمار بدست آمد که ۶۳ نمونه لوزه و ۵۱ نمونه آدنوئید بود. در ۵ نمونه (تماما بافت های برداشت شده از تانسیل)، تست اوره آز مثبت (%۴.۴) و ۱۰۹ نمونه دیگر (۹۵.۶%) منفی شد. ارتباط معناداری بین نتیجه تست اوره آز با نوع بافت (P= ۰.۰۶۳) ، علت انجام جراحی (P=۰.۶۵) و سن (P=۰.۰۷) مشاهده نگردید.
نتیجه گیری: نتایج ما نشان دهنده ی کلونیزاسیون هلیکوباکترپیلوری در بافت آدنوتانسیلار با فراوانی %۴.۴ می باشد و به عبارت دیگر ۵ بیمار از ۶۴ بیمار (۷.۸%) دچار کلونیزاسیون بافت لوزه با هلیکوباکترپیلوری بودند که مقدار کمی را نشان می داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ژاله یوسفی
Baqiyatallah University of Medical sciences
علی شوقی
Faculty of Medicine, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
ابوالفضل طاهری
Baqiyatallah University of Medical sciences
علی باقری حق
Baqiyatallah University of Medical sciences
پارسا شوقی
Mashhad, Imam Khomeini Blvd, Sarrab Alley, Shahinfar Faculty of Medcine
معصومه سعیدی
Baqiyatallah University of Medical sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :