اثربخشی آموزش مهارتهای اجتماعی بر سازش یافتگی اجتماعی در کودکان کار
محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 7، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 169
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HRJB-7-2_001
تاریخ نمایه سازی: 22 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: سازش یافتگی اجتماعی میتواند نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی کودکان کار داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مهارت های اجتماعی بر افزایش سازش یافتگی اجتماعی در کودکان کار بود.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی و طرح مورد استفاده از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل همه کودکان کار سنین ۸ تا ۱۳ ساله استان تهران در سال ۱۴۰۰بودند که از بین آنها ۳۰ نفر با استفاده از نمونه گیری در دسترس انختاب و در دو گروه ۳۰ نفره آزمایش و کنترل قرار گرفتند و هر دو گروه به پرسشنامه های فرم کوتاه سیاهه سازگاری واینبرگر و شوارتز (۱۹۹۰) به صورت دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون پاسخ دادند. نتایج با استفاده از تحلیل کواریانس تک متغیره مورد تحلیل قرار گرفت.
نتایج: نتایج نشان داد، مقدار F بدست آمده برای تفاوت میانگین نمرات سازش یافتگی اجتماعی بین دو گروه آزمایش و کنترل، ۵۸.۹۴ است و سطح معنی داری این مقدار با درجه آزادی ۱ و ۲۷ پایینتر از ۰.۰۵ میباشد. بنابراین تفاوت میانگین نمرات سازش یافتگی اجتماعی بین گروه های آزمایش و کنترل معنی دار است و با ۹۵ درصد اطمینان میتوان گفت که مهارت های اجتماعی، بر افزایش سازش یافتگی اجتماعی، تاثیر معنی داری دارد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج می توان گفت، آموزش مهارتهای اجتماعی بر افزایش سازش یافتگی اجتماعی در کودکان کار تاثیر اساسی دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فهیمه کیانی
Master of General Psychology, Department of Psychology and Educational Sciences, Payame Noor University, Karaj, Iran
مریم طهرانی زاده
Department of Psychology and Educational Sciences, Payame Noor University, Karaj Branch, Iran
مژگان احمدپور
Assistant Professor, Payame Noor University, Karaj
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :