ایجاد آلودگی تجربی Tania Echinococcosis در میزبان نهایی متعاقب خوراندن کبد میش آلوده به Hydatidosis Protoscolices در دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 120

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MVTCONF01_081

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1401

چکیده مقاله:

؛Cystic Echinococosis زئونوز بالقوه خطرناکی است که علاوه بر خسارت اقتصادی غیرمستقیم، از نظر بهداشتی هم موجبانتشار آلودگی توسط میزبان نهایی در محیط و ابتلای شدید انسان و علفخواران خواهد شد. این مطالعه مداخله ای(Expremental) در تابستان ۱۳۹۸ انجام شد، ۶ قلاده سگ ماده نژاد بومی با سن ۶-۴ هفته بخش باجگاه شیراز با نمونه گیری از کبد میش آلوده به کیست هیداتید با میزان باروری ۹۰% از کشتارگاه های مرودشت و فسا به مدت ۳ روز متوالی با رویکرد فازگرسنگی ۲۴ ساعته به سگ های تحت مطالعه کیست حاوی پروتواسکولکس زنده خورانده شد و در برهه زمانی ۳ ماهه سگ ها درKennel در شرایط نگهداری طبیعی روشنایی قفسه و توری با دسترسی به آب و شتشوی روزانه نگهداری شدند.پس از ۳ ماه دوره طبیعی باروری اکینوکوکوس گرانولوزوس در دستگاه گوارش سگ ها و نفوذ انگل به روده باریک آنها، با دارویپنتوباربیتال سدیم ۲۰۰ میلی گرم پر کیلوگرم بر اساس روش انسانی توصیفی توسط Dempester و همکاران (۱۹۹۱) Zhangو همکاران ( دچار مرگ آسان شدند. متعاقب کالبدگشایی و مشاهده انگل بالغ اکینوکوکوزیس به صورت ماکروسکوپی وجداسازی (۲۰۰۱) آنها در سالن تشریح مقطع طولی روده باریک در ظرف حاوی ۱XPBS با دمای انکوباسیون ۲۸ درجه به مدت ۲ ساعتجهت جمع آوری همه انگل ها، قرار داده شدند. انگل ها ۳ بار در محلول سرم فیزیولوژی گرم ۸.۵ % و ۲ بار جهت شفافیت درسدیم بیکربنات ۲% شسته شدند. درصد آلودگی سگ ها با دامنه شدید ۸۰ % در ۶ قلاده سگ تحت مطالعه گزارش گردید، اسمیرروی لام از انگل های بالغ شسته شده پس از رنگ آمیزی با اشنایدر استوکارمین و مونت با چسب انتلان جهت میزان آلودگیتجربی آرشیو تهیه گردید.

نویسندگان

محمد موذنی

استاد دپارتمان پاتوبیولوژی بخش انگل شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز

یاسمن طباطبایی

دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فناوری های نوین آمل

شهاب الدین سهرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فناوری های نوین آمل