بررسی اثرات محافظتی عصاره هیدروالکلی میوه گیاه کپر (Capparis spinosa) بر مسمومیت عصبی ناشی از مونوسدیم گلوتامات در موش صحرایی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 89

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MVTCONF01_007

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1401

چکیده مقاله:

مونوسدیم گلوتامات (MSG) یکی از افزودنی های خوراکی معمول می باشد که برای طعم دهی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.مطالعات متعدد بیانگر عوارض سمی این ماده در بافت های مختلف بدن از جمله بافت عصبی می باشند. کپر (CA) به نام علمی Capparis spinosa یکی از رایج ترین گیاهان دارویی است که به طور گسترده برای درمان بسیاری از بیماری های انسان استفاده می شود. در مطالعهحاضر ، اثر عصاره هیدروالکلی میوه گیاه کپر (CAE) را بر نوروتوکسیسیتی ناشی از MSG در موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.برای این منظور ، ۱۸ عدد موش صحرایی به ۳ گروه آزمایشی کنترل (نرمال سالین)، گروه MSG؛ (۴گرم /کیلوگرم) و گروه MSG+CAE(عصاره با دوز ۴۰۰ میلی گرم /کیلوگرم علاوه بر MSG با دوز ۴ گرم /کیلوگرم) تقسیم شدند. همه گروه ها داروها را با روش گاواژ به مدت۱۴ روز دریافت نمودند. در پایان آزمایش ، نمونه های بافت مغز برای ارزیابی هیستوپاتولوژیک و نمونه برداری سرمی جهت ارزیابی ظرفیتآنتی اکسیدانی تام (TAC) سرم جمع آوری شدند. نتایج نشان داد که MSG با دوز ۴ گرم بر کیلوگرم به مدت ۱۴ روز سبب بروز تغییراتدژنراتیو در بافت مغزی شده است. این تغییرات شامل دژنراسیون نرونی قابل توجه، کاهش تعداد نورون ها و ادم بود. دریافت همزمان CAEسبب کاهش قابل ملاحظه شدت این تغییرات در بافت مغز شد (p<۰.۰۵). همچنین ارزیابی بیوشیمیایی سرم، بیانگر کاهش قابل توجهTAC در گروه دریافت کننده MSG در مقایسه با گروه کنترل بود (p<۰.۰۵). دریافت CAE بطور قابل ملاحظه ای از این کاهش جلوگیریکرده بود (p<۰.۰۵). از نتایج این مطالعه می توان چنین نتیجه گیری کرد که CAE احتمالا به واسطه دارا بودن قدرت آنتی اکسیدانی بالا باکاهش آسیب اکسیداتیو ناشی از MSG سبب کاهش آثار سمی آن بر بافت مغز می شود.

نویسندگان

نویده میرزاخانی

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران