بررسی پدیده ترک بین صفحه ای در مواد مرکب و محاسبه پارامترهای مکانیک شکست با استفاده ازروش المان محدود بسط یافته

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,828

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISME20_141

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1391

چکیده مقاله:

در این مقاله، پدیده ترک بین صفحه ای در یک جسم دوماده ای 1 به منظور محاسبه ضریب تمرکز تنش ب رای مواد مرکب بررسی شده است. مدلسازی این نوع مسائل، ب دلیل ناپیوستگی میدان تنش و کرنش به واسطه دو ماده ای بودن، ناپیوستگی میدان جابجایی به واسطه وجود ترک و تکینگی ناشی از نوک ترک، در علم مکانیک جامدات و طراحی های مهندسی از اهمیت ویژه ای برخوردار است . لذا روشهای متنوع تحلیلی و عددی بکار رفته برای مدلسازی و حل آنها همواره با چالشها و محدودیت های زیادی روبرو بوده است . در این تحقیق، روش المان محدود بسط یافته 2 به شکلی توسعه داده شده است که ناپیوستگی های موجود در مساله را به راحتی مدلسازی و مساله را با دقت مناسب حل نماید. در این روش ناپیوستگی در میدان جابجایی، ناپیوستگی در میدان کرنش و تکینگی نوک ترک ، با غنی سازی توابع شکل در نودهای مجاور ناپیوستگی ها و نوک ترک، مدلسازی گردیده اند. در این روش مش بندی مستق ل از ابعاد و موقعیت ترک می باشد و نیاز به ریز کردن مش و یا استف اده از المانهای خاص در نواحی ناپیوستگی ها نمی باشد. جهت دسته بندی المان ها، مشخص کردن موقعیت و هندسه ترک و مرز تماس دو ماده در جسم، از توابع تراز 3 استفاده شده است. بر اساس این روش کد کامپیوتری تهیه شده و با استفاده از آن برای یک مساله ساده ضریب شدت ت نش محاسبه و با حل تحلیلی و نتایج حل عددی الما ن محدود کلاسیک مقایسه گردیده اس ت. نتایج بدست آمده نشان می دهد روش استفاده شده در این مقاله ضمن داشتن دقت مناسب ، مشکلات مدلسازی در روش المان محدود کلاسیک در این نوع مسائل را به خوبی برطرف نموده است.

کلیدواژه ها:

مواد مرکب ، ترک بین صفحه ای ، المان محدود بسط یافته ، ضریب شدت تنش

نویسندگان

سعید ادیب نظری

استاد، دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی شریف

حسین ویسی

کارشناس ارشد هوافضا، دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی شریف

عباس مرادی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی شریف

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • 28 اردیبهشت ISME2012، 1391 ...
  • Bordas S, Legay, 2005 "A. X-FEM Mini-course EPFL: Lausanne, Switzerland. ...
  • Moran B, Shih CF (1987) Crack tip and associated domain ...
  • Mohammadi, S. 2008 "Extended Finite Element Method." Wil ey/Blackwell Publishing: ...
  • L. Chen _ G. R. Liu . N. Nourbakh sh-Nia ...
  • Rice JR , 1988, Elastic fracture mechanics concepts for interfacial ...
  • نمایش کامل مراجع