بررسی و ارتباط بین هزینه یابی بر مبنای فعالیت و هدف های حسابداری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی چشم اندازهای نوین در مدیریت، حسابداری و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: EMECONF07_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 235
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا مهرعلی

استاد گروه حسابداری ، دکترای حسابداری ، مرکز علمی کاربردی خانه کارگر کرج ، استان البرز

سعید علی حسینی

دانشجو رشته حسابداری ، مرکز علمی کاربردی خانه کارگر کرج ، استان البرز

حسن نصیری

دانشجو رشته حسابداری ، مرکز علمی کاربردی خانه کارگر کرج ، استان البرز

چکیده

هزینه یابی بر مبنای فعالیت اواسط دهه ۱۹۸۰ در دانشگاه هاروارد معرفی و عرضه شد و موفقیت این روش باعث شد تا این رویکردگسترش یابد. یکی از مشکلات اساسی موجود بیشتر سازمان های دولتی و خصوصی کشور، شیوه بکارگیری و استفاده از روش هایهزینه یابی و اطمینان از بکارگیری این روش ها در تهیه و فراهم نمودن اطلاعات مناسب در تصمیم گیری ها در جهت مدیریت هزینه هامی باشد. در چنین فضایی سازمان ها به طور فزاینده در پی اصلاح سیستم های هزینه یابی خود شدند. یکی از روش های جدید، سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت بود. این سیستم به بررسی جزئیات هزینه ها می پردازد. به عبارتی دیگر روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت به شناسایی و حذف فعالیت هایی می پردازد که هزینه خدمات را بالا می برند بدون آن که ارزش افزوده ای ایجاد کنند. هزینه یابی بر مبنای فعالیت مزایای چشمگیری نسبت به روش های سنتی هزینه یابی دارد. به این دلیل شرکت ها و سازمان ها در طی سال های اخیر باسرعت قابل توجهی تصمیم به پیاده سازی سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت و استقرار تکنیک نوین هزینه یابی گرفتند تا از مزایا فراوان آن بهره مند شوند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی هزینه یابی بر مبنای فعالیت و هدف های حسابداری صورت گرفته است

کلیدواژه ها

هزینه یابی برمینای فعالیت ، اهداف حسابداری ، تخصیص سربار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.