سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقاله مروری: مروری بر ارگونومی برای معلولین

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 452
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IHSC14_362

تاریخ نمایه سازی: 19 شهریور 1401

چکیده مقاله مقاله مروری: مروری بر ارگونومی برای معلولین

مقدمه: ارگونومی علم اصلاح و بهسازی محیط کار، تجهیزات و شغل و تطابق آن با قابلیت ها و محدودیت های انسان است. معلولیت به انگلیسی: Handicap به آسیب های ناشی از اختلال و ناتوانی گفته میشود که منجر به ایجاد محدودیت و جلوگیری از ایفای نقش طبیعی فرد در زندگی میگردد. از آنجا که زندگی معلولین با محدودیت های خاص مواجه است و معلولیت باعث اختلال در رابطه فرد با محیط میگردد، پس باید محیطی سازگار با شرایط خاص معلولین در نظر گرفته شود. هدف از این مطالعه توجه به محدودیت های موجود در زندگی معلولین و ارائه راهکارهایی برای کمک هرچه بیشتر به ایشان می باشد.روش جستجو: به منظور یافتن مقاله و اطلاعات مرتبط، پایگاه های اطلاعاتی شامل: موتور جستجوگر Google Scholar و PubMed Scopus در فاصله زمانی سال های ۲۰۱۵تا ۲۰۲۱با استفاده از کلیدواژه های متناسب مانند Disabled people،Musculoskeletal Disorders،ergonomic جستجو شدند. پس از بررسی عناوین، متن کامل ۱۲ مقاله مرتبط مطالعه شدند و در نهایت با حذف مقالاتی که با موضوع مورد نظر ارتباط چندانی نداشتند، ۸ مقاله مرتبط در این مطالعه بررسی گردیدند.یافته ها: تعداد معلولان هر جامعه با توجه به تعریفی که از معلولیت ارائه میشود متفاوت است. در کشورهای در حال رشد معمولا معلولیت های بارز جسمانی مورد بررسی و شمارش قرار میگیرند. در حالی که در کشورهای پیشرفته علاوه بر معلولیت های بارز جسمانی به سایر نارسایی های جزئی نیز توجه می شود. در نتیجه تعداد بیشتری از معلولان در این کشورها شمارش می شوند و در نتیجه تعداد معلولان به طور چشمگیری افزایش می یابد.نتیجه گیری: به طور کلی جهت جلوگیری از بروز اختلالات اسکلتی- عضلانی در معلولین تمهیدات زیر داخل ساختمان باید درنظر گرفته شود: ورودی ساختمان باید طوری ساخته شود که در حین عبور نیازی به تغییر جهت نباشد. راحت ترین استفاده از درهای لغزشی و اتوماتیکی است. اگر فردی از ویلچر استفاده میکند، محل کار در آشپزخانه باید طوری طراحی شود که زیر آن فضای خالی وجود داشته باشد، تا دسترسی به امکانات مورد نیاز به راحتی فراهم شود، نوع و طراحی درها برای افراد ناتوان بسیار مهم است، علائم اطلاعاتی درها باید به کنار آن نصب شود و نه روی در، چون افرادی که مشکل بینایی دارند برای خواندن علائم باید نزدیک آن شوند و با باز شدن در خطر صدمه به آنها وجود دارد. روبروی در نباید پلکان های رو به پایین باشد چون شخص ویلچری ممکن است در حین باز کردن در به پلکان بطور همزمان توجه نکند. پهنای راهرو برای استفاده ویلچر و وسایل بایدمناسب باشد.

کلیدواژه های مقاله مروری: مروری بر ارگونومی برای معلولین:

نویسندگان مقاله مقاله مروری: مروری بر ارگونومی برای معلولین

فاطمه علی اکبری

کارشناس مهندسی بهداشت محیط

مقاله فارسی "مقاله مروری: مروری بر ارگونومی برای معلولین" توسط فاطمه علی اکبری، کارشناس مهندسی بهداشت محیط نوشته شده و در سال 1400 پس از تایید کمیته علمی چهاردهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارگونومی، اختلالات اسکلتی- عضلانی، معلولین هستند. این مقاله در تاریخ 19 شهریور 1401 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 452 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه: ارگونومی علم اصلاح و بهسازی محیط کار، تجهیزات و شغل و تطابق آن با قابلیت ها و محدودیت های انسان است. معلولیت به انگلیسی: Handicap به آسیب های ناشی از اختلال و ناتوانی گفته میشود که منجر به ایجاد محدودیت و جلوگیری از ایفای نقش طبیعی فرد در زندگی میگردد. از آنجا که زندگی معلولین با محدودیت های خاص ... .